Beneficiile incredibile ale plantei Aloe Vera

Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine?

Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine?

Beneficiile incredibile ale plantei Aloe Vera! Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine? Beneficiile asupra organismului ale plantei Aloe Vera sunt multiple mulțumită bogăției în nutrienți, acestea incluzând încetinirea îmbătrânirii celulelor, întărirea sistemului imunitar, susținerea digestiei, calmarea arsurilor și iritațiilor, ameliorarea sindromului de colon iritabil.

Citeste si: Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Aloe Vera este un bun calmant și analgezic, benefic pentru piele, par și unghii și adorat de domnișoare în cosmetica pentru capacitatea sa de hidratare, întrucât gelul de Aloe Vera penetrează până la al 7-lea nivel, de la piele până la os, antrenând substanțele active.

Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi?
Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi?

Planta Aloe Vera a fost denumită drept elixirul tinereții

De-a lungul timpului planta Aloe Vera a fost denumită drept elixirul tinereții și conține proprietăți remarcabile antiinfecțioase și antibacteriene, încetinind îmbătrânirea, planta fiind utilizată de mulți ani atât în medicina modernă, cât și în cosmetică.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește și: Cauza morții Laurei Roşca, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

Planta Aloe Vera își are originile în nordul Africii, este utilizată atât pentru uz intern, cât și extern, sub formă de gel din frunze prelucrat, capsule cu extract, creme, suc pentru consumul ca atare, produse cu extract pentru piele și păr.

Este o plantă care creşte în zone aride, însă care reţine cantități mari de apă în frunzele sale. Aloe Vera este o plantă cu tulpină scurtă, robustă, care poartă un buchet de frunze alungite, groase, cărnoase.

Are tulpina de aproximativ 1 metru înălțime și la vârful acesteia creşte un buchet de flori de culoare galbenă sau roșie.

Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine?
Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine?

Aloe Vera este singura plantă care conține vitamina B12

Beneficiile incredibile ale plantei Aloe Vera! Toate speciile sunt considerate plante medicinale, cu excepția unei specii cultivate ca plantă ornamentală, respectiv Aloe Arborescens. Componentul principal care se regăsește în frunzele de Aloe Vera este aloina, în proporție de 50%.

Aceasta este o substanță greu solubilă în apă. Dintre plante, Aloe Vera este singura care conține vitamina B12.

Citește și: Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa iubirii, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

În trecut, rășina de Aloe Vera era considerată un produs laxativ eficient. Rășina de Aloe, în prezent, este tot mai puțin folosită, din cauza prezenţei unor derivați care ar dezvolta cancerul acolono-rectal, motiv pentru care produsele de aloe procesate de specialiști sunt mai indicate decât consumul brut al plantei.

Prețul produselor de Aloe Vera pornește de la 40 de lei și poate ajunge până la 200 de lei, în funcție de tipologia produslui achiziționat, respectiv suc, capsule cu extract, gel sau creme. Dacă vrei să plantezi Aloe Vera, acest proces se poate realiza prin butași, separând astfel o parte din plantă de una existentă, ținând-o în apă până face rădăcini și plantând-o într-un ghiveci proaspăt. Ghiveciul trebuie să fie mai degrabă lat decât adânc, iar solul trebuie să fie fertil și bogat în nutrienți.

Beneficiile incredibile ale plantei Aloe Vera! Prezentăm în cele ce urmează o rețetă de masca faciala cu Aloe Vera, pentru sănătatea și frumusețea tenului. Înainte de aplicarea măștii faciale, tenul trebuie pregătit în prealabil, respectiv curățat de impurități. Astfel, acesta poate fi spălat ușor cu un săpun bio special pentru faţă, după care se poate aplica un gomaj facial naturist realizat din mălai și miere, care curăţă porii în profunzime și îndepărtează pielea moartă de la suprafață. După pregătirea în prealabil a tenului, se poate aplica o mască emolientă cu Aloe Vera și pudră de argilă, rezultatul fiind o piele sănătoasă, catifelată și hidratată în profunzime.Citește și:

Catina - proprietăți miraculoase și trucuri de creștere

Trenduri în Modă toamna aceasta: Ce haine sunt la modă

ego.ro Ce trebuie să adaugi neapărat în butoiul cu murături. Ingredientul special care le dă savoare

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cine este românul care a câștigat „America's Got Talent” și premiul de 1 milion de dolari

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies