Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut


Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut


In articol:

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 24cm:

Blat:

3 oua
3 linguri de zahar
2 linguri faina
1 lingura de cacao
1 varf de cutit praf de copt

Mousse de halva:

150g halva din floarea soarelui Feleacul
50g ciocolata alba
500ml smantana pentru frisca
10g gelatina

Citeste si: Supă cu găluşte pufoase - reţetă ca la mama acasă

Pentru sirop:

150ml apa
1 lingurita esenta de rom

Decor:

fulgi de cocos
biscuiti zdrobiti
ciocolata

Mod de preparare:

Pentru inceput preparam blatul care este unul clasic de pandispan; batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam si galbenusurile treptat si mixam bine dupa fiecare. Faina o cernem impreuna cu cacao, adaugam praful de copt si apoi treptat o adaugam la amestecul de oua, amestecand usor cu o spatula astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.

Turnam amestecul intr-o forma de 24cm tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180g C timp de 15 minute. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il rasturnam pe un platou.

Citeste continuarea aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Tort “Raffaello” fără coacere – o reţetă excelentă pentru weekend

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Tort de căpșuni fără coacere. Un desert absolut fabulos!

Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas

Bianca de la Puterea dragostei s-a angajat: „Haterii vor plânge”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Diana Senteș a devenit mamă pentru prima dată! Primele imagini cu bebelușul!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri