Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut


Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 24cm:

Blat:

3 oua
3 linguri de zahar
2 linguri faina
1 lingura de cacao
1 varf de cutit praf de copt

Mousse de halva:

150g halva din floarea soarelui Feleacul
50g ciocolata alba
500ml smantana pentru frisca
10g gelatina

Citeste si: Supă cu găluşte pufoase - reţetă ca la mama acasă

Pentru sirop:

150ml apa
1 lingurita esenta de rom

Decor:

fulgi de cocos
biscuiti zdrobiti
ciocolata

Mod de preparare:

Pentru inceput preparam blatul care este unul clasic de pandispan; batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam si galbenusurile treptat si mixam bine dupa fiecare. Faina o cernem impreuna cu cacao, adaugam praful de copt si apoi treptat o adaugam la amestecul de oua, amestecand usor cu o spatula astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.

Turnam amestecul intr-o forma de 24cm tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180g C timp de 15 minute. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il rasturnam pe un platou.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Alex Bodi o atacă dur pe Bianca Drăgușanu! E prima oară când face declarații atât de dure despre soția lui!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri