Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!

Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile

Tortul cu fructe de pădure reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort cu fructe de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu fructe de pădure, preparat exact pe gustul vostru.

  

Rețetă de  Tort cu fructe de pădure

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tort cu fructe de pădure, absolut delicios, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp de răcire  – 4 ore

Timp total  – 5 ore

Porții  – 8 felii

Ingrediente – Tort cu fructe de pădure

Ingrediente pentru blat

  • puțin unt și puțină făină (pentru tavă)
  • 420 g făină
  • un plic de praf de copt
  • sare
  • 230 g unt (la temperatura camerei)
  • 400 g zahăr granulat
  • 4 ouă întregi
  • o esență de vanilie
  • 240 ml lapte
  • 50 ml ulei

Ingrediente pentru umplutura de fructe

  • gem de fructe de pădure
  • apă
  • 230 g căpșune
  • 170 g zmeură
  • 170 g afine
  • o lămâie

Ingrediente pentru glazură

  • 460 g brânză mascarpone (la temperatura camerei)
  • 230 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 360 g zahăr pudră
  • 480 ml smântână lichidă
  • o esență de vanilie

Ingrediente pentru decor

  • afine
  • merișoare
  • căpșune
  • zmeură
  • mure

Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de tort Bundt. Acoperit cu o glazură simplă de vanilie și fulgi de migdale!

Mod de preparare - Tort cu fructe de pădure

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. Acum vom lua 2 tăvi rotunde pentru tort, pe care le vom unge cu puțin unt, chiar și pe margini, apoi așezăm o hârtie de copt doar pe fundul tăvilor și presărăm făină pe partea laterală a acestora.

Pasul 2.  Acum ne vom ocupa de aluatul nostru pentru tort. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom așeza o sită, iar deasupra vom adăuga 420 de grame de făină, 2 lingurițe de praf de copt și o linguriță de sare. Toate ingredientele se vor cerne, iar sita se va lăsa deoparte și continuăm să amestecăm cu telul.

Pasul 3.  În bolul de mixer, vom adăuga 230 de grame de unt (la temperatura camerei) și începem să-l mixăm încet. Între timp, adăugăm și 400 de grame de zahăr granulat, pe care-l vom amesteca la nivel mediu, timp de aproximativ 5 minute, pentru a deveni pufos.

Pasul 4.  Într-un bol de dimensiuni mici, spargem 4 ouă întregi. După cele 5 minute, vom opri mixerul, pentru a răzui marginile bolului de mixer și a aduce compoziția în mijloc, iar apoi revenim la mixat. Atunci când untul și zahărul se vor amesteca bine, vom adăuga și cele 4 ouă, rând pe rând, continuând să mixăm. Imediat apoi, vom adăuga și o esență de vanilie.

Pasul 5.  Acum a venit timpul să încorporăm cele două compoziții, lichide și uscate, astfel încât, în bolul de mixer vom adăuga un sfert de cană din compoziția de făină, apoi 120 de mililitri de lapte, 50 de mililitri de ulei, apoi încă un sfert de cană de făină, alte 120 de mililitri de lapte și în final, restul de făină. Toate aceste ingrediente se amestecă până când se vor combina uniform. Amestecul se va încorpora ulterior, cu ajutorul unei spatule.

Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Backlava. Un desert ușor de pregătit, perfect pentru orice sărbătoare!

Citește și: Iancu Sterp, primele declarații după ce a asistat la nașterea Denisei: „Doamne, prin ce trec”. Tânărul a venit cu noi detalii despre fiul său- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro

Pasul 6.   Compoziția se împarte în cele două tăvi pe care le-am pregătit, cu ajutorul unei spatule vom uniformiza aluatul din tăvi, apoi se vor introduce la cuptor, pe grătarul din mijloc, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 45 de minute.

Pasul 7.  Între timp, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii noastre pentru tort. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom pune un sfert de cană de gem de fructe de pădure, două linguri de apă, amestecăm puțin și introducem la cuptorul cu microunde, timp de aproximativ jumătate de minut. În acest timp, vom tăia 230 de grame de căpșune, în felii subțiri, pe care le vom adăuga într-un bol, alături de 170 de grame de zmeură și 170 de grame de afine. Vom rade și coaja de la o lămâie și o vom stoarce de zeamă, direct în bol și îl lăsăm deoparte.

Pasul 8.  Acum a venit timpul să ne ocupăm și de glazură. Așadar, în bolul de mixer vom adăuga 460 de grame de brânză mascarpone (la temperatura camerei), 230 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei) și mixăm, până obținem o cremă netedă. Apoi adăugăm treptat și 360 de grame de zahăr pudră și continuăm să amestecăm până se vor încorpora toate.

Pasul 9.  Apoi vom avea nevoie de un alt bol de mixer, pentru a prepara frișca. Așadar, vom adăuga 480 de mililitri de smântână lichidă, o esență de vanilie și mixăm până vom obține o consistență mai rigidă. Vom amesteca ambele conținuturi din boluri, cel cu frișcă și cel cu cremă de mascarpone, cu ajutorul unei spatule.

Pasul 10.  A venit timpul să trecem la asamblarea tortului, după ce am scos și blatul de la cuptor. Așezăm pe o farfurie de dimensiuni mari, un blat de tort, pe care îl vom unge cu o jumătate din compoziția de gem de fructe de pădure, cu ajutorul unei spatule, peste care vom pune jumătate din cantitatea de glazură, pe care de asemenea o vom uniformiza cu o spatulă și vom adăuga jumătate din cantitatea de fructe preparată. Apoi va urma exact aceiași pași și pentru următorul strat de blat. La final, tortul cu fructe de pădure se poate orna cu diverse fructe (după preferințe), printre care se află și afine, merișoare, căpșune, zmeură și mure și este gata!

Tortul cu fructe de pădure  este gata și se poate servi. Poftă bună!

Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de negresă, cunoscută ca brownie de ciocolată. Veți iubi aroma și textura acestui desert!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Negresă, cunoscută ca brownie de ciocolată. Veți iubi aroma și textura acestui desert!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Crăciunul l-a găsit în cel mai dureros loc...nu la masă, nu lângă brad. A mers acolo unde inima îi e frântă. În timp ce alții cântă colinde, Igor Cuciuc își strigă SUFERINȚA: "De ce, Doamne, trecem printr-o durere atât de mare, atât de grea pentru suflet?

Panna cotta cu mango. Un desert clasic italian, cremos și cu un gust răcoritor!

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante