Tocana de legume la borcan. De ce trebuie sa amesteci in vasul cu orez si legume?


Tocana de legume la borcan este un preparat delicios, care poate sa fie savurat pe paine, atunci cand vin zilele reci de iarna.

Ingrediente:

250 g orez
4-5 morcovi maricei
2 kg ardei capia rosii
3 cepe potrivite
500 ml ulei / 350 ml ulei
2 kg rosii
3 catei usturoi
frunze de patrunjel si telina (cate 1 legatura din fiecare)
piper
sare

Mod de preparare:

1. Intr-un vas incingi uleiul si pui la inabusit cu cateva linguri cu apa, ceapa si morcovul tocate. Lasi cam 5 minute, apoi adaugi ardeiul tocat marunt. Amesteci bine, si pui si rosiile pe care le-ai bagat la robot prealabil. Pui sare si piper dupa gust, apoi lasi sa fiarba.
2. Intre timp lasi orezul sa dea in cateva clocote, apoi il clatesti cu apa rece. Cand legumele au fiert, adaugi orezul, si lasi pe foc inca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas, amestecand continuu pentru a nu lasa orezul sa se lipeasca de fundul vasului. Apoi, adaugi usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
3. Pui tocana fierbine in borcanele pe care deja le-ai pregatit (le-ai spalat si le-ai uscat), apoi le pui intr-un vas in care asezi un prosopel, torni apa si le fierbi la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
4. Lasi la racit in aceeasi apa pana a doua zi, apoi depozitezi in camara.

La servire, poti consuma tocana calda sau rece, intinsa pe paine.

Sursa


Citește și:

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Carismaticul Mehmet Ozan Dolunay, Cenk, din serialul “Nemilosul Istanbul”, schimbare radicala de look; Fanii au reactionat

Ruby a făcut pasul cel mare? Se pare că vedeta a spus "DA"

Alex Zănoagă a făcut pace cu Jador! Nu mai sunt certați!

Beneficiile și contraindicațiile consumului de mentă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri