Ți se îngălbenesc unghiile? Care sunt cauzele aspectului neplăcut


Dacă îți dai unghiile cu ojă tot timpul, e posibil să ți se îngălbenească. Însă, uneori, culoarea galbenă apare din alte cauze.

Unghiile oferă informații despre ce se întâmplă în corpul tău, așa că e bine să știi ce înseamnă o altă nuanță decât cea normală.

Citeste si: A slăbit 40 de kilograme fără sport și diete stricte

Sunt persoane care au unghiile vopsite cu ojă în fiecare zi, în funcție de hainele pe care le poartă sau de personalitatea lor. Oricât de frumos ar arăta unghiile făcute, e bine să renunțăm din când în cand la a le da cu ojă, pentru că aceasta, mai ales dacă e închisă la culoare, lasă urme pe unghii. Acestea se îngălbenesc și se fragilizează și practic singura soluție este să le lași să respire 2-3 săptămâni pentru a-și reveni.

Citeste si: Simptomele cancerului apar prima dată pe mâini - NU le ignora

O altă cauză a unghiilor îngălbenite e reprezentată de carențele nutriționale. Dacă observi că, deși nu folosești ojă, unghiile tale au căpătat o nuanță gălbuie, e posibil să ai lipsă de vitamina B12. Poți lua un supliment sau poți introduce în alimentație ouă, fructe de mare sau cereale fortificate. De asemenea, e posibil să ai lipsă de zinc: apelează la semințele de floarea soarelui, linte sau brânză sau ia un supliment de zinc de la farmacie.

Citeste si: Dieta de detoxifiere recomandată de Mihaela Bilic pentru primăvară

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri