Urzicile au efecte miraculoase asupra sănătății, dacă e respectată condiția esenţială


Studiile cercetătorilor arată că urzicile stimulează sistemul imunitar, ajută la vindecarea bolilor de piele şi la detoxifierea organismului. În plus, au un conţinut ridicat de vitamina C şi fier.

Postul Paştelui nu este o perioadă uşoară pentru creştinii care întrerup consumul de carne, lactate şi ouă. Din paleta largă de legume care pot da savoare mâncărurilor fac parte şi urzicile.

Citeste si: 3 zodii favorizate în luna martie de astre, atât în carieră cât și în viața personală

Studiile cercetătorilor arată că mâncărurile de urzici stimulează sistemul imunitar, ajută la vindecarea bolilor de piele şi la detoxifierea organismului. În plus, au un conţinut ridicat de vitamina C şi fier.

Urzicile pot contribui la vindecarea anemiei, energizează organismul, ajută la înlăturarea stărilor de oboseală. Sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet, gută sau artrită pentru că scad glicemia şi au proprietăţi antiinflamatoare.

Citeste si: A slăbit 40 de kilograme fără sport și diete stricte

Urzicile sunt recomandate şi pentru întreţinerea podoabei capilare.

Şamponul de urzică face minuni în cazul celor care au mătreaţă sau se confruntă cu problema căderii părului. Ceiul de urzică pentru uz intern are efect benefic în tratarea bronşitei şi a astmului.

Citeste si: Simptomele cancerului apar prima dată pe mâini - NU le ignora

Conţine antihistaminice naturale care combat alergiile. În plus, ajută şi la reducerea retenţiei de apă. Cel pentru uz extren, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Aşadar, urzicile ajută la sănătatea organismului cu o condiţie: să fie culese din zone nepoluate, din pădure şi nu de pe marginea drumurilor.

sursa: adevarul.ro

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

ANM a modificat prognoza! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri