Testul cu sfecla roşie îţi spune dacă ai probleme de sănătate

Testul cu sfecla roşie îţi spune dacă ai probleme de sănătate
Testul cu sfecla roşie îţi spune dacă ai probleme de sănătate

Cu toţii ştim că sfeclă roşie este un ajutor extraordinar pentru organism, mai ales în timpul sezonului rece. Este bogată în vitamine şi microelemente, scoate din organism toxinele, îmbunătăţeşte funcţionarea tractului intestinal, protejează ficatul şi inima de boli. Cu ajutorul sfeclei roşii ne putem testa starea de sănătate, apelând la un exerciţiu simplu:

Consumaţi 100-150 gr. de salată de sfeclă crudă asociată cu crudităţi, în proporţia 1:2 – 1:3, cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, ţelină, pătrunjelul, sau cu salată verde ori varză roşie; puteţi adaugă puţîn hrean ras, sare, ulei şi oţet după gust, şi puţînă miere. Dacă testul cu suc de sfeclă roşie va indică unele probleme de sănătate, puteţi urmă o cură de câteva săptămâni cu aceeaşi legumă:

Detoxifiere cu suc de sfeclă

Se recomandă să se înceapă cu 1 lingură de suc de sfeclă pe zi şi să se crească treptat doză până la 300 ml. maximum, timp de 3 săptămâni. Sucul se poate combină şi cu sucul altor rădăcinoase, precum morcov şi ţelină, pătrunjel.

Substanţele active din sfeclă roşie au calitatea de a ajută la eliminarea toxinelor din alimentaţie, din aer, din apă, din diferitele ambalaje, care se acumulează în organism şi ajung să îl sufoce.

Astfel de acumulări lente şi extrem de dăunătoare de toxine pot duce la alergie, reumatism, scăderea imunităţii, Alzheimer şi nu numai.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Pate vegetal de ciuperci – Reţeta de post

WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea furori. Imagini BOMBĂ

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie". Este doliu în lumea filmului românesc! Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Prăjitura “Vis de cocos” - Ceva mai GUSTOS nu există

Ileana Badiu, duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Breaking news despre Florin Piersic!


Cookies