Terapie revolutionara! Medicii au redat vederea unor pacienti care sufereau de boli oculare degenerative


Terapie revolutionara! Medicii au redat vederea unor pacienti care sufereau de boli oculare degenerative

Cercetatorii au reusit un tratament revolutionar pentru persoanele nevazatoare si au reusit sa redea partial vederea unor bolnavi.

 

In cadrul unui studiu, cercetatorii au folosit celule stem, pe care le-au programat sa se transforme In celule epiteliale pigmentare din retina. Acestea au fost apoi transplantate In ochi. La experiment au luat parte 18 pacienti care isi pierdusera vederea.
Dupa injectarea acestor celule doar Intr-un singur ochi, la fiecare pacient, cercetatorii au analizat vederea la ambii ochi ai bolnavilor.
La 10 pacienti, ochiul unde fusese facut transplantul vedea mai bine, la 7 pacienti nu se observare o ameliorare, iar la un pacient vederea se inrautatise.
Studiul arata ca aceste celule stem embrionare pot reda partial vederea In cazul bolilor oculare degenerative.
Dupa 3 ani de la transplant, pacientii nu au prezentat efecte secundare nedorite, se arata in studiul publicat In revista The Lancet.
Celulele stem, care se pot transforma In orice fel de tesut, sunt considerate o solutie salvatoare pentru medicina regenerativa, dar tratamentele nu au fost inca puse la punct.
Pacientii care au luat parte la acest studiu sufereau de degenerescenta maculara sau de distrofie maculara Stargardt.
In cadrul experimentului, celulele au fost injectate in spatiul de sub retina, iar apoi pacientii au primit medicamente pentru suprimarea sistemului imunitar.
Studiul a fost coordonat de oftalmologul Steven Schwartz, de la Jules Stein Eye Institute din Los Angeles.

In cadrul unui studiu, cercetatorii au folosit celule stem, pe care le-au programat sa se transforme in celule epiteliale pigmentare din retina.

Acestea au fost apoi transplantate In ochi.

La experiment au luat parte 18 pacienti care isi pierdusera vederea. Dupa injectarea acestor celule doar intr-un singur ochi, la fiecare pacient, cercetatorii au analizat vederea la ambii ochi ai bolnavilor.

La 10 pacienti, ochiul unde fusese facut transplantul vedea mai bine, la 7 pacienti nu se observare o ameliorare, iar la un pacient vederea se inrautatise. Studiul arata ca aceste celule stem embrionare pot reda partial vederea in cazul bolilor oculare degenerative.

Dupa 3 ani de la transplant, pacientii nu au prezentat efecte secundare nedorite, se arata in studiul publicat In revista "The Lancet".

Celulele stem, care se pot transforma in orice fel de tesut, sunt considerate o solutie salvatoare pentru medicina regenerativa, dar tratamentele nu au fost inca puse la punct.

Pacientii care au luat parte la acest studiu sufereau de degenerescenta maculara sau de distrofie maculara Stargardt. In cadrul experimentului, celulele au fost injectate in spatiul de sub retina, iar apoi pacientii au primit medicamente pentru suprimarea sistemului imunitar.

Studiul a fost coordonat de oftalmologul Steven Schwartz, de la Jules Stein Eye Institute din Los Angeles.

Sursa www.descopera.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ioana Simion și Ilie Năstase s-au despărțit, după doar un an de la nuntă: „Răbdarea mea a luat sfârșit!”

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Elemente care contează atunci când alegi cărucioare pentru copii

Nicoleta Dragne, noua concurentă la “Bravo, ai stil! Celebrities”

Dana Rogoz a trecut printr-un eveniment nefericit în mijlocul nopții: “Am urlat atât de tare”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre relația sa cu Dan Alexa: „Dacă eu te bat, sunt cu tine?!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri