Tehnici prin care comunici mai bine cu copilul tău. ,,Există un concept”


Fiecare interacțiune pe care o ai cu cel mic este o formă de comunicare, nu doar ceea ce rostim, ci și tonul vocii este un aspect foarte important sau afecțiunea pe care i-o oferi. Prin modul prin care alegi să comunici cu copilul tău, el va reuși să își pună anumite baze în ceea ce privește dezvoltarea emoțională și nu numai.


In articol:

Este foarte important modul în care abordezi o discuție cu copilul tău, deoarece aceștia au nevoie, de cele mai multe ori să fie înțeleși și ascultați. Trebuie să aveți mare grijă la tonul vocii și la cum puneți problema într-o anumită situație, deoarece micuții pot rămâne cu anumite traume, care se vor revărsa mai târziu asupra lor.

Citeste si: Cum gestionezi conflictele între frați. „Suntem acolo să mediem”

Citeste si: Naștere naturală sau cezariană? ,,Viitoarele mame știu acest lucru”

Crina Coliban, în cadrul emisiunii ,,Teo Show”

Crina Coliban, în cadrul emisiunii ,,Teo Show”

[Sursa foto: Captură YouTube]

Tehnici prin care comunici mai bine cu copilul tău

Dacă alegi să îți asculți activi copilul va fi foarte bine pentru el, deoarece se va simți ascultat și înțeles.

Trebuie să îi vorbești cu căldură, să îi oferi zâmbete și să îl faci să conștientizeze faptul că îți pasă cu adevărat de ceea ce spune și mereu vei veni cu o soluție, când vine vorba despre ajutarea lui.

Cel mic se va simți foarte confortabil cu tine și în siguranță. Este foarte important exemplul pe care i-l oferi celui mic, deoarece acesta va prelua multe gesturi de la tine, chiar și în mod involuntar.

Citeste si: „Avea mai multe bătrânele de care avea grijă, le trimitea în pelerinaje”. Târgul pe care părintele Visarion Alexa îl propunea enoriașelor în vârstă

Citeste si: Cum rezolvăm probleme din cuplu. „Este ceva care îmi stimulează simțurile”

Tehnici prin care comunici mai bine cu copilul tău.

Tehnici prin care comunici mai bine cu copilul tău.

[Sursa foto: PixaBay]

Ce a declarat Crina Coliban

Crina Coliban, specialist în parenting, a vorbit, în cadrul emisiunii ,,Teo Show” despre înțelegerea pe care părinții trebuie să le-o ofere celor mici. Ea consideră că aceștia nu trebuie să se mai supere pe copii, atunci când nu mănâncă.

,,Dacă e ceva ce le-as spune părinților din prima,este să nu se mai supere pe copii atunci când nu mănâncă, ci să încerce să identifice cauzele, pentru că un copil care nu mănâncă are sigur o nevoie a pe care încearcă să ți-o comunice, dar pe care tu nu o înțelegi”, a spus Crina Coliban.

Ea a mai spus că există un concept, numit attention span, iar tradus în limba română ar însemna capacitatea de concentrare a copilui pe o activitate anume, respectiv, când copilul are un an și jumătate el poate să se focuseze pe o singură activitate.

,,Există un concept pe care mă bucur să-l comunic acum se numește attention span în limba engleză și în română l-am traduce ca fiind capacitatea de concentrare a copilului pe o activitate anume, respectiv atunci când copilul are un an și jumătate el poate să se focuseze pe o singură activitate, cum ar fi să mănânce, maxim 30 de secunde”, a mai spus specialistul.

Specialistul consideră că în momentul în care începem să înțelegem limba copiilor ni se pare că sunt minunați exact așa cum sunt, iar dacă un adult intervine și îl încurajează pe copil cu două sau trei activități, complementarea procesului de hrănire și capacitatea de concentrare va crește până la maximul un minut și jumătate sau chiar două.

,,Când începem să înțelegem limba copiilor ni se pare că ei sunt minunați exact așa cum sunt de fapt e, iar tot atunci, la un an jumate, dacă un adult intervine și îl încurajează pe copil cu alte două trei activități complementare procesului de hrănire, și capacitatea de concentrare a copilului cres  până la maximum un minut și jumătate două. Deci iată cum în niciun caz așteptarea de asta 10-15 la masă și să mănânce nu este una care li se potrivește copiilor la aceste vârste.În momentul în care îi spui copilului că este rău sau că este obraznic, de fapt vorbește despre tine pentru că dacă aș vrea să rețină părinții ceva, copiii sunt doar rezultatul creșterii părinților lor cu câteva excepții acolo unde natura intervine și copiii vin cu ceva boli cu ceva suferințe fizice sau neurologice dar în general tot ce îi spui copilului tău este de fapt despre tine”, a mai spus specialistul.

Tehnici prin care comunici mai bine cu copilul tău.

Tehnici prin care comunici mai bine cu copilul tău.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat. ,,Urechea internă se ocupă de menținerea echilibrului”

Citeste si: De ce ne cade părul. ,,Sfatul meu este să nu va tundeți mai des”


Abonează-te pe

Citește și:

Cum gestionezi conflictele între frați. „Suntem acolo să mediem”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Ce înseamnă pensia privată. „Există un avantaj dacă ai și pensie de la stat și pensie privată!”

Cum îți dai seama că ai un partener posesiv. „De multe ori nu suntem conștienți”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri