Cel mai adesea, părinții care au doi sau mai mulți copii, se confruntă cu neînțelegerile dintre aceștia. Situațiile respective țin de mai mulți factori, însă pot fi remediate, chiar de către adulți.
Cu toate acestea, părinții joacă un rol foarte important în modul în care se înțeleg copiii acestora. Un specialist în parenting și un blogger de parenting, au explicat cum pot părinții să gestioneze conflictele între cei mici.
Cât de mult contează chimia între frați
Relațiile dintre frați sunt diferite, însă majoritatea s-au confruntat cu neînțelegeri. Ruxandra Luca, blogger de parenting, susține ideea conform căreia, chimia dintre frați contează extrem de mult. Cu toate că îi leagă același sânge, există posibilitatea ca între cei doi să nu existe o conexiune, iar acest aspect nu trebuie să reprezinte o dramă în familie.
„Startul este foarte important în relația aceasta.
Ce reguli trebuie impuse între frați
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Când îți planifici timpul liber ești mai vesel. ,,Este important să sincronizăm informația”
Urania Cremene, expert în parenting, a explicat că părinții trebuie să impună niște reguli clare, în care fiecare copil să fie respectat de către celălalt. De asemenea, specialistul susține ideea că respectul este mai important decât iubirea dintre cei doi.
„Nu trebuie să se iubească, relația dintre ei trebuie să se desfășoare cu respect.
Sunteți frați, vă sprijiniți, vă respectați. De foarte multe ori, conflictele între copii pleacă de la lucruri simple, de exemplu proprietatea. Tot ce înseamnă relația dintre ei este important să fie încadrat în anumite reguli. Dacă nu avem o regulă legată de jucării, care să sune cam așa: fiecare are propriile jucării și există și jucării la comun. În momentul în care îți dorești jucăria fratelui tău, cere-o, nu o smulge.
Mai mult, expertul în parenting a menționat ideea că nevoile fiecărui copil nu trebuie reprimate de celălalt frate. Concret, dacă fratele mai mare are nevoie de intimitate, părinții trebuie să gestioneze situația, în așa fel încât cel mic să îi respecte decizia fratelui său.
Cât de importantă este diferența de vârstă dintre frați
Vârsta poate fi un impediment, sau un beneficiu, atunci când vorbim de relația dinte frați. Se pare că nu există o diferență de vârstă ideală, însă apar diverse dificultăți, fie că aceasta este prea mare, sau prea mică. Bloggerul de parenting a declarat că vârsta critică între frați, la care se pot crea cele mai multe certuri, este cea de 3-4 ani. Cu toate acestea, este vital ca adulții să gestioneze mereu situațiile, ca lucrurile să fie ținute sub control. Însă în cazul în care sunt prea mulți ani distanță între copiii respectivi, apar prea multe diferențe ce țin de generație, comportament, tendințe. Inevitabil, cel mic va dori să facă ceea ce face cel mare, fiind un comportament specific fraților. În acest mod, mezinului îi va fi imposibil să ajungă să aibă aceleași activități și libertăți precum fratelui cel mare, apărând conflictele.
„Este mai simplu să fie o diferență mică între copii, însemnând doi ani, sau mult mai mare, în așa fel încât cel mai mare să fie cu adevărat responsabil pentru a lua altfel frâiele relației în mână.”, a explicat Ruxandra Luca.