Ce alegi între naștere naturală sau cezariană. ,,Viitoarele mame știu acest lucru”


În momentul actual tot mai multe femei aleg nașterea prin cezariană, în schimbul celei naturale. Majoritatea se gândesc că este mult mai ușor și scapă mult mai repede, dar această naștere nu este neapărat recomandată.


In articol:

Iată ce a declarat doctorul Marius Romilă despre nașterea naturală, dar și despre nașterea prin cezariană. El este de părere că sunt puține femeile care aleg să nască natural, deoarece, în ultima perioadă, tot mai multe aleg varianta ușoară, aceea de a naște prin cezariană. 

Citeste si: Ce înseamnă dacă visezi că faci dragoste

Naștere naturală sau cezariană

Naștere naturală sau cezariană

[Sursa foto: PixaBay]

Naștere naturală sau cezariană?

Marius Romilă, doctor, a spus, în cadrul unei emisiuni TV, că tot mai puține femei aleg să nască natural, deoarece pleacă, în primul rând, din educația de copil a viitoarelor tinere mame, pentru că în țările cu un istoric și o civilizație mai mare în zona asta medicală, viitoarele mame nu știu acest aspect.

,,Am asistat cam la 1500 de nașteri. Tot mai puține femei aleg să nască natural, deoarece pleacă, in primul rand, din educația de copil a viitoarelor tinere mame, pentru ca in tarile cu un istoric si cu o civilizație mai mare in zona asta medicala, viitoarele mame știu acest lucru, ca nașterea este un proces si sarcina reprezinta un proces firesc, asa cum si nașterea ar trebui sa fie, si atunci pentru ele, prima opțiune, cea mai firească, este cea de naștere naturala”, a

spus doctorul Marius Romila.

El a mai declarat că cel mai important este faptul, că prin nașterea naturală, de cele mai multe ori, este vorba de un copil care este la termen, în schimb ce cezariana nu are această calitate.

,,Cel mai important este faptul ca, prin nașterea naturala, de cele mai multe ori vorbim despre un copil care este la termen, pe când cezariana nu are aceasta calitate, poate cezariana făcuta in condiții de debut ale travaliului”, a mai declarat doctorul.

Citeste si: Mituri dăunătoare despre căsnicie. De ce să renunți la ele cât mai rapid

Naștere naturală sau cezariană

Naștere naturală sau cezariană

[Sursa foto: PixaBay]

Ce a mai spus doctorul Marius Romilă despre nașterea naturală si cezariană

Doctorul a mai menționat faptul că o sarcină durează aproximativ 40 de săptămâni, dar există și un plus și un minus, un interval, între 38 și 42 de săptămâni. El consideră că un copil este menit să se nască la 41 sau 42 de săptămâni și este scos prin cezariană la 38 de săptămâni, iar în mod clar, va fi supus unui stres suplimentar, prin această prematuritate ușoară, de a se adapta noilor condiții. 

,,Toată lumea știe ca sarcina durează aproximativ 40 de săptămâni, dar exista un plus si un minus, un interval, intre 38 si 42 de săptămâni, naștere este in parametrii normal, încât, un copil care este menit sa se nască la 41 sau 42 de săptămâni si este scos prin cezariana la 38 de săptămâni va fi, in mod clar, supus unui stres suplimentar, prin aceasta prematuritate ușoară, de a se adapta condițiilor noi”, a mai menționat el.

El a mai spus faptul că multă lume uită de importanța chirurgicală a cezarienei și există un stres chirurgical anestezic, care nu sunt de neglijat, iar recuperarea este mai complicată după o naștere de cezariană, versus o naștere normală.

,,Multa lume uita de importanta chirurgicala a cezarienei. Exista un stres chirurgical, un stres anestezic, care nu sunt deloc de neglijat, iar recuperarea este infinit mai complicata după o naștere de cezariana versus o naștere naturala, vorbim de situațiile standard”, a mai declarat doctorul, despre același subiect. 

Naștere naturală sau cezariană

Naștere naturală sau cezariană

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce să mănânci seara ca să slăbești. 10 idei pentru o cină dietetică și gustoasă

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce să mănânci seara ca să slăbești. 10 idei pentru o cină dietetică și gustoasă

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

„Am rămas însărcinată?!” Ce mărturisiri a făcut Ștefania

Mituri dăunătoare despre căsnicie. De ce să renunți la ele cât mai rapid

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri