Te invitam in muzeul ciocolatei din Bruxelles! Uite ce gasesti acolo!

Te invitam in muzeul ciocolatei din Bruxelles! Uite ce gasesti acolo!
Te invitam in muzeul ciocolatei din Bruxelles! Uite ce gasesti acolo!

Ciocolata, considerata un veritabil "patrimoniu national" in Belgia, dispune incepand de sambata de un muzeu propriu la Bruxelles, amenajat intr-o fosta ciocolaterie, care prezinta vizitatorilor toate derivatele ce pot fi obtinute din semintele de cacao.

 

Aparuta in secolul al XIX-lea, "gratie talentului patiserilor si producatorilor de biscuiti, care au inventat celebrele praline de ciocolata, decorate in mii de feluri- pasiunea belgienilor pentru ciocolata nu s-a dezmintit niciodata, iar noi am devenit «tara ciocolatei»", a declarat Henri Dupuis, curatorul noului muzeu, informeaza MEDIAFAX.
Desi spatiile dedicate ciocolatei nu lipseau in Belgia, pana acum lipsea o "vitrina" consacrata acestei delicatese, care ocupa un loc de seama in gastronomia belgiena, alaturi de cartofi prajiti, vafe si bere.
Aceasta lacuna este acoperita de Belgian Chocolate Village sau Muzeul Ciocolatei Belgiene, care isi deschide portile catre publicul larg, sambata, la Koekelberg, un cartier situat putin in afara circuitelor turistice clasice, in ciuda impozantei sale bazilici care domina partea de nord-vest a orasului Bruxelles.
Conceput de compania Tempora, specializata in expozitii pentru publicul larg, noul muzeu a fost amenajat in fosta ciocolaterie Victoria, care a cunoscut apogeul in anii 1950.
Ea avea pe atunci 1.500 de angajati si producea 6.000 de tone de ciocolata si 4.000 de tone de biscuiti pe an, inainte de a disparea, in urma restructurarilor efectuate in acest sector de activitate.
Cladirea a fost apoi transformata intr-un complex de apartamente, iar intreaga suprafata de 900 de metri patrati, inclusiv fostele birouri ale ciocolateriei Biscuits et Chocolats Victoria, au fost achizitionate de autoritatile din Koekelberg.
Vizitatorii vor putea sa descopere lantul de productie al ciocolatei, de la culesul fructelor, in general in Africa, pana la transformarea acestora, cel mai adesea in tarile din emisfera nordica.
Muzeul prezinta astfel intreaga poveste a semintelor de cacao: originea lor din America Centrala precolumbiana- unde erau consumate sub forma unei bauturi de catre maiasi si azteci-, aducerea acestor seminte in Europa de spanioli si transformarea lor in produs de larg consum gratie industrializarii, element care a facilitat productia pe scara larga.

Aparuta in secolul al XIX-lea," gratie talentului patiserilor si producatorilor de biscuiti, care au inventat celebrele praline de ciocolata, decorate in mii de feluri- pasiunea belgienilor pentru ciocolata nu s-a dezmintit niciodata, iar noi am devenit «tara ciocolatei»", a declarat Henri Dupuis, curatorul noului muzeu, informeaza MEDIAFAX.

Desi spatiile dedicate ciocolatei nu lipseau in Belgia, pana acum lipsea o "vitrina" consacrata acestei delicatese, care ocupa un loc de seama in gastronomia belgiena, alaturi de cartofi prajiti, vafe si bere.



Aceasta lacuna este acoperita de Belgian Chocolate Village sau Muzeul Ciocolatei Belgiene, care isi deschide portile catre publicul larg, sambata, la Koekelberg, un cartier situat putin in afara circuitelor turistice clasice, in ciuda impozantei sale bazilici care domina partea de nord-vest a orasului Bruxelles.

Conceput de compania Tempora, specializata in expozitii pentru publicul larg, noul muzeu a fost amenajat in fosta ciocolaterie Victoria, care a cunoscut apogeul in anii 1950.
Ea avea pe atunci 1.500 de angajati si producea 6.000 de tone de ciocolata si 4.000 de tone de biscuiti pe an, inainte de a disparea, in urma restructurarilor efectuate in acest sector de activitate.

Cladirea a fost apoi transformata intr-un complex de apartamente, iar intreaga suprafata de 900 de metri patrati, inclusiv fostele birouri ale ciocolateriei Biscuits et Chocolats Victoria, au fost achizitionate de autoritatile din Koekelberg.

Vizitatorii vor putea sa descopere lantul de productie al ciocolatei, de la culesul fructelor, in general in Africa, pana la transformarea acestora, cel mai adesea in tarile din emisfera nordica.

Muzeul prezinta astfel intreaga poveste a semintelor de cacao: originea lor din America Centrala precolumbiana- unde erau consumate sub forma unei bauturi de catre maiasi si azteci-, aducerea acestor seminte in Europa de spanioli si transformarea lor in produs de larg consum gratie industrializarii, element care a facilitat productia pe scara larga.

 

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies