Multe femei se confruntă cu reținerea de apă, au brațe “pufoase” sau simt picioarele grele. Ei bine, există o metodă care te ajută să rezolvi aceaste probleme care dau bătăi de cap. Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, Specialistul Kfetele.ro, explică ce presupune drenajul limfatic prin presoterapie.
In articol:
Cui îi este recomandat drenajul limfatic prin presoterapie?
“Cel mai avansat aparat pentru drenaj limfatic prin presoterapie funcționează pe principiul presoterapiei pneumatice. Efectul este simțit imediat după tratament, mai exact vorbim despre senzația de “picioare ușoare”.
Mai mult, drenajul limfatic prin presoterapie stimulează imunitatea.
Cu ajutorul acestor ședințe se accelerează eliminarea reziduurilor și toxinelor, inclusiv cele rezultate din tratamentele pentru slăbire, ceea ce are ca efect și creșterea imunității generale.
Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro
Tratamentul de drenaj limfatic și detoxifiere prin presoterapie este noninvaziv și deloc dureros. Aplicatorii speciali oferă un masaj delicat, foarte bine dozat, ce stimulează circulația naturală a limfei în organism.
“Aparatul este un sistem clinic dovedit, aprobat FDA, cu rezultate vizibile imediat și 100% sigur. Drenajul limfatic prin presoterapie este un tratament profesional care stimulează sistemul limfatic. Practic este o formă de masaj realizat sub presiune, prin compresia și decompresia controlată a unor părți de pe picioarele sau mâinile tale.
Ce este sistemul limfatic?
Limfa este un fluid aproape limpede care circulă prin vase limfatice de dimensiuni diferite, fiind o componentă importantă a sistemului imunitar. Sistemul limfatic are un rol vital pentru funcționarea organismului. Mai exact, preia reziduurile și surplusurile de lichide, le filtrează și elimină toxinele, protejându-ne de bacterii și viruși.
Citeste si: Calendar ortodox 1 aprilie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro
Citeste si: Dr. Daniela Diveică ne spune tot ce trebuie să știm despre intervențiile în zona genitală
În sistemul limfatic circulă aproximativ 4 l de limfă care realizează schimbul de substanțe între țesuturi și sânge.
Stresul, sedentarismul, afecțiunile cardiace, endocrine, renale sunt factori ce duc la o circulație necorespunzătoare, fluxul limfatic devenind din ce în ce mai lent și adunându-se astfel din ce în ce mai multe toxine în ganglionii limfatici ce duc la apariția diverselor probleme, atât de sănătate cât și de ordin estetic, cum ar fi celulita.