Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre crini!
Plantele de apartament au devenit o parte integrantă a designului interior în multe case deoarece aduc un plus de prospețime și frumusețe. Cu toate astea, niște plante generează controverse atunci când vine vorba de amplasarea lor în dormitor. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre crini!
Poți dormi cu crini în cameră?
Citește și: Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași. Iată cum trebuie menținute pentru a fi mereu verzi
Crinii sunt iubiți de majoritatea oamenilor datorită frumuseții lor și mirosului plăcut intens, însă acest lucru poate aduce și unele dezavantaje. Deși pentru unii oameni parfumul lor este plăcut și relaxant, pentru alții poate deveni deranjant, mai ales pe timpul nopții. Spre exemplu, mirosul puternic al crinilor poate produce dureri de cap, amețeli sau chiar greață dacă stau pe o perioadă îndelungată în acel loc.
De asemenea, crinii eliberează polen, lucru care poate fi problematic pentru persoanele alergice. Polenul de crin este destul de fin și provoacă, de obicei, strănutul, mâncărimile nazale și chiar dificultăți respiratorii. Astfel, dacă ești predispus la alergii sau astm, ar trebui să eviți păstrarea crinilor în dormitor.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cu toate astea, unii specialiști susțin că prezența crinilor în dormitor poate avea efecte benefice, deoarece anumite specii de crini au capacitatea de a purifica aerul. Crinul păcii este cunoscut pentru abilitatea lui de a absorbi toxinele din aer, mai exact formaldehida, benzenul și tricloretilena, lucru care contribuie la crearea unui mediu mai sănătos în dormitor, în special în spațiile urbane unde poluarea aerului este o problemă reală.
Pe lângă acest lucru, femeile care au un somn ușor sau sunt sensibile la mirosuri puternice ar putea găsi crinii prea intruzivi în dormitor.Alte flori interzise în cameră
Citește și: 7 sfaturi pentru a crea cea mai bună configurație pentru biroul de acasă pentru a maximiza productivitatea
Alegerea tipurilor flori pentru dormitor trebuie făcută cu atenție, ținând cont de efectele pe care acestea le pot avea asupra sănătății și confortului.
Leandru
Leandrul este o plantă populară folosită pentru garduri vii, deoarece crește rapid și produce flori spectaculoase. Cu toate acestea, acesta este extrem de toxic și trebuie evitat în case. De asemenea, consumul oricărei părți a plantei poate fi letal.
Iasomia
Iasomia este populară datorită mirosului dulce și intens. Cu toate astea, această floare poate fi prea puternică pentru unii oameni deși are efecte relaxante și chiar afrodisiac. Parfumul puternic al iasomiei perturbă somnul unor persoane, provocând insomnie sau dureri de cap.
Tuberoza
Tuberoza este apreciată pentru parfumul puternic și plăcut, fiind chiar utilizată în industria parfumeriei. Cu toate acestea, mirosul ei poate deveni copleșitor într-o cameră mică. Aceasta poate afecta calitatea somnului și poate declanșa reacții alergice pentru multe persoane.
Narcisa
Deși sunt simboluri ale primăverii, narcisele sunt periculoase dacă sunt păstrate în dormitor deoarece reușesc să emită un miros subtil, dar destul de persistent, care poate deveni deranjant pe timpul nopții. Mai mult decât atât, unele specii de narcise sunt toxice dacă sunt ingerate atât de animale cât și de oameni.
Crizantema
Crizantemele sunt îndrăgite și folosite pentru a aduce un strop de culoare în interiorul casei, dar ele pot elibera compuși organici volatili care nu sunt întotdeauna benefici pentru sănătate. Deși contribuie la purificarea aerului, crizantemele pot deveni rapid o sursă de alergii pentru persoanele cu sensibilitate ridicată.