Toamna vine cu scaderea temperaturilor si cu afectiunile specifice sezonului, insa tot toamna ne aduce super-alimente care ne pot ajuta in lupta cu afectiuni si boli. Natura ne ofera fructe si legume cu proprietati miraculoase, iar acesta este momentul cand ne putem bucura de beneficiile pe care ni le ofera, dar si de gustul delicios al roadelor pamantului.
Iata ce proprietati au fructele si legumele de toamna si ce boli poti sa combati cu ajutorul lor:
Vegetale:
- Dovlecei: bogati in caroten si carotenoizi- lupta impotriva bolilor de inima;
- Cartofi dulci: fibre si potasiu- scad tensiunea arteriala;
- Sfecla: acid folic, fibre, vitamina C si fier- previne cancerul de colon;
- Ciuperci: seleniu si antioxidanti- protejeaza impotriva agentilor poluanti din mediu;
- Ceapa: vitamina C si fibre- scade riscul de cancer ovarian;
- Nap si sfecla: antioxidanti si vitamina K- sprijina functia de coagulare a sangelui;
- Nuci: acizi Omega-3- reduc riscul de boli cardiovasculare;