Sunt vizați toți pensionarii! Ce se va întâmpla cu veniturile în urma creșterii inflației

Sunt vizați toți pensionarii! Ce se va întâmpla cu veniturile în urma creșterii inflației
Sunt vizați toți pensionarii! Ce se va întâmpla cu veniturile în urma creșterii inflației

Pensionarii cu venituri mici au ajuns într-o stare critică de când preturile la alimente și facturile la gaz sau electricitate au crescut considerabil. Ce spun reprezentanții Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului?

Semnalul de alarmă vine din partea Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului care menționează, printr-un comunicat de presă, că pensionarii cu venituri mici vor avea mai mult de suferit, asta pentru că plafonul pentru pensii va rămâne la 9,4% din PIB.

Ce se va întâmpla cu veniturile în urma creșterii inflației

Conform comunicatului transmis de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului, Guvernul i-a făcut pe români să nu mai aibă posibilitatea de a-și asigura traiul zilnic din pensie, tot acest lucru din cauza menținerii pe termen lung a unui plafon de 9,4% din

PIB.

De asemenea, reprezentanții FACIAS susțin că în alte state europene cheltuielile pentru pensii se ridică la o medie de 13% din PIB.

„Teoretic, menținerea cheltuielilor sub plafonul asumat se va face prin acordarea de stimulente pentru amânarea pensionării, însă în practică există posibilitatea reală ca vârsta de pensionare să crească până la 70 de ani, un prag al vârstei mult mai mare comparativ cu media europeană, corelat cu speranța de viață a românilor.

Indicatorii economici de astăzi arată clar că realitatea este una mult mai tristă decât prognoza celor care au negociat PNRR și că premisele pe care acesta a fost construit sunt complet false”, arată sursa citată.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Milioane de familii, afectate din cauza scumpirii curentului

„Situația pensionarilor este una critică”

FACIAS menționează și faptul că în momentul de față situația pensionarilor este una critică, iar aceștia ajung să devină mai săraci pe zi ce trece, având în vedere evoluția inflației.

„În acest moment, situația pensionarilor este una critică, veniturile acestora fiind grav afectate de creșterea galopantă a inflației. Din această cauză, pensionarii devin mai săraci pe zi ce trece, fiind absolut necesară o majorare a pensiilor de cel puțin 15%, luând în calcul evoluția inflației, la care se adaugă jumătate din procentul creșterii economice

prognozate de guvernanți anul trecut.

Concluziile au reieșit în urma analizelor făcute de specialiști în cadrul proiectului privind monitorizarea implementării măsurilor asumate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Citeste si: Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi

Pensiile speciale existente vor fi raționalizate

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului susține că România și-a asumat că nu va introduce categorii noi, iar pensiile speciale existente vor fi raționalizate.

„În ceea ce privește celelalte categorii de pensii, prin PNRR România și-a asumat că nu va introduce categorii noi, iar pensiile speciale existente vor fi raționalizate.

Important de reținut este faptul că nicio pensie specială nu va avea un cuantum care să depășească venitul obținut în cursul perioadei de activitate, respectiv de cotizare. Conform PNRR creșterile ad-hoc ale pensiilor sunt complet excluse”, mai arată sursa citată.Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Femeile vor ieși la pensie la aceeași vârstă cu bărbații! Află când se aplică măsura

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Nona, mesaj cu subînțeles pentru Patrick: „Te-aș iubi!” Fanii o vor din nou în Casa iubirii

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies