Milioane de familii, afectate din cauza scumpirii curentului


Oamenii sunt afectați din cauza scumpirii energiei electrice. Mulți copii fac toxiinfecții pentru că părinții scot frigiderele din priză.


In articol:

Din cauza scumpirii energiei electrice, oamenii din Marea Britanie se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari pe plan financiar.

În prezent sunt britanici care plătesc și peste 10% din venitul lunar pe energia electrică, iar situația nu pare să se îmbunătățească deloc, iar unii dintre ei iau măsuri disperate pentru a putea supraviețui fiecărei zile. Din nefericire, unele dintre măsurile luate de către britanici s-au soldat cu vizite la spital.

Cum sunt afectați britanicii în urma crizei facturilor la curent

Aflați într-o criză economică, oamenii încearcă să gasească soluții prin care să își reducă cheltuielile. Astfel, părinții scot frigiderele din priză noaptea, iar copiii fac toxiinfecții din cauza alimentelor care se alterează. 

Directorul unei bănci de alimente din Cornwall a precizat că părinții își trimit copiii cu hainele murdare la școală din dorința de a ține mașinile de spălat închise.

El mai spune că cei mici se îmbolnăvesc pentru că sunt hrăniți cu mâncare stricată și pentru că le este frig în casă.  

„Am auzit că în multe școli sunt copii care au toxiinfecții alimentare pentru că părinții vor să economisească și opresc frigiderele noaptea. Nu este o chestie locală, este peste tot prin Anglia”, a precizat Simon Fann, managerul unei bănci de alimente din Truro, Marea Britanie, pentru The Times.

Energie electrica

Scumpirea energiei electrice produce efecte negative în Marea Britanie

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce aparate din casă măresc factura la curent. Cum faci economie la electricitate

Situația este una disperată, iar unii oameni ajung să aibă hainele nespălate chiar și mai multe zile, iar alți britanici preferă să își petreacă timpul în restaurantele de tip fast-food, acolo unde pot lucra pe calculator, fără să mai fie nevoie să stea în locuințele proprii.

Au fost semnalate și cazuri în care britanicii au ajuns să se spele în băile restaurantelor pentru a nu consuma apă caldă acasă. 

Potrivit E.ON, 40% dintre cei 8 milioane de oameni nu vor putea să plătească facturile, până în octombrie, dacă statul nu oferă sprijin. 

Citeste si: Cum schimbă scumpirea gazului și a curentului electric piața imobiliară! Ce case au început să caute românii

Pentru a ajuta oamenii aflați în această situație, guvernul britanic oferă subvenții de 80% din prețul celei mai ieftine pompe de căldură pentru o locuință.

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine a inventat BECUL. Inventatorul vindea ziare și dulciuri într-un tren din SUA

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cateva sfaturi pentru alegerea becurilor CU LED pentru casa ta

Vești proaste pentru români! Se scumpește curentul electric

Ce proiect de lege a fost aprobat astăzi? Toți românii sunt vizați

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El
Cum iți dai seama că te inseala!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri