Stiai ca daca esti deshidratata atunci cand esti la volan este la fel de periculos ca si condusul sub influenta bauturilor alcoolice?


Un studiu arata ca deshidratarea poate afecta judecata si timpul de reactie in acelaşi mod in care alcoolul o face. Asigura-te ca bei inainte de a conduce. Vorbim de apa!

A conduce deshidratat poate fi la fel de periculos ca si condusul in stare de ebrietate, arata un nou studiu publicat in Jurnalul de Fiziologie si Comportament din marea Britanie. Cercetatorii britanici au descoperit ca un conducator auto face aceleasi greseli si daca este deshidratat si daca a consumat alcool. Acestia fac de doua ori mai multe greseli decat un sofer care e bine hidratat si nu a consumat alcool.

Lipsa apei duce la reducerea activitatii creierului, concentratiei, atentiei, si a memoriei pe termen scurt.

Ron Maughan, coordonatorul studiului, spune ca toate lumea este constienta de riscul de a conduce sub influenta alcoolului sau a drogurilor, dar prea putini stiu ca exista si alte aspecte care influenteaza condusul, iar unul dintre acestea este deshidratarea. Din fericire, nu trebuie sa facem mare lucru pentru a remedia situatia. Setea conducatorilor auto a fost stinsa cu 200 de mililitri de apa pe ora.

Institutul de medicina recomanda aproximativ 9 cani de apa pe zi pentru femei, iar daca aceasta este cantitatea de apa pe care o consumati in mod normal nu ar trebui sa va faceti griji. Daca nu reusiti, inainte de a urca la volan, ar fi bine sa luati in masina o sticla de apa, pentru a nu risca deshidratarea.

Sursa: shape.com


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Scene de groază la Puterea Dragostei - 24 ianuarie! Manuela și Roxana se iau la bătaie. Turcu vrea să intervină între ele și sparge ușa

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri