Stadionul Național din Varșovia, transformat in spital COVID! Când va fi gata?


"Aproximativ 500 de paturi vor fi instalate pe stadion pentru a primi persoane care au nevoie de spitalizare” a afirmat Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, pentru televiziunea națională PolsatNews. 


In articol:

Polonezii au dat încă o dată dovadă de ingeniozitate, luând decizia de a transforma Stadionul Național din Varșovia în spital destinat tratării pacienților infectați cu noul Coronavirus. Stadionul a fost finalizat in anul 2012 și este considerat unul dintre punctele de reper ale capitalei.

Polonia se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de infectare cu noul virus, motiv pentru care guvernul polonez a implementat măsuri semnificative. Printre cele mai importante este transformarea Stadionului Național în spital COVID cât mai rapid cu putință. Pacienții vor putea fi primiți în sălile de conferință, iar spațiile multifuncționale aflate sub tribune vor fi și ele folosite. În prezent se lucrează la instalația pentru livrarea și distribuția oxigenului de care pacienții au nevoie.

Citeste si: În ce condiţii se poate închide Bucureştiul, de fapt? Scenariul pregătit de Guvern pentru Capitală

Spitalul va fi gata într-o săptămână

„Este posibil ca spitalul să fie pregătit pentru internarea pacienților în decursul acestei săptămâni” a declarat o sursă implicată în procesul de construcție pentru tvn24.pl .

Michal Dworczyk, responsabilul guvernamental ce conduce acest proiect și șeful de cabinet al prim-ministrului, a anunțat că alte 50 de paturi vor fi destinate secției de terapie intensivă, acestea fiind echipate în mod corespunzător. De asemenea, el promite ca numărul de 500 de paturi va fi dublat cât mai repede cu putință.

Citeste si: Medicul infecţionist Emanoil Ceaușu: „La noi, se detectează un singur bolnav de Covid din şase”

Polonia este în stare critică din punct de vedere epidemiologic

Lipsa de paturi libere este o problemă cu care Polonia se confruntă deja, pacienții noi nemaiavând loc în spitalele poloneze. Planul temporar cu privire la noul spital este soluția perfectă pe care a găsit-o guvernul, în speranța de a rezolva problema supraîncărcării sistemului sanitar.  Duminică au fost raportate peste 8,500 de noi cazuri de infectare, acesta fiind al doilea bilanț din punct de vedere al gravității încă de la începutul pandemiei. Cel mai mare număr de infectări raportat în Polonia a fost de 9,622 de cazuri, cu o zi înainte. Scăderea substanțială a cazurilor în decursul a numai 24 de ore se poate datora faptului că numărul de teste efectuate a fost considerabil mai mic, dat fiind faptul că duminica este considerată, în mod general, zi de odihnă.


Abonează-te pe

Citește și:

S-a stabilit oficial locul în care te poți infecta cel mai rapid cu Covid!

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție!

Viviana Sposub are coronavirus: „Vom sta izolați la domiciliu”

Raed Arafat, dezvăluire îngrijorătoare: „Am pierdut lupta cu Covid-19”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Ada Condeescu a născut! Cum se simte actrița?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri