Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție!


În plină pandemie, unde situația pare scăpată de sub control iar economia țării românești primește lovitură după lovitură, sute de mii de fiole de vaccin împotriva noului coronavirus ies de pe linia de producție. Când ar putea fi administrate primele doze și la noi? Vaccinul dezvoltat de compania Pfizer, gigantul farmaceutic belgian, este deja în faza de producție și Pfizer a făcut un anunț public conform căruia ar putea cere aprobare pentru vaccinul său în luna noiembrie. În paralel cu eforturile susținute de Pfizer, compania AstraZeneca speră să distribuie propriul vaccin, care a fost dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, imediat după sărbătorile de Crăciun.

Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție! În plină pandemie, unde situația pare scăpată de sub control iar economia țării românești primește lovitură după lovitură, sute de mii de fiole de vaccin împotriva noului coronavirus ies de pe linia de producție. Când ar putea fi administrate primele doze și la noi? Vaccinul dezvoltat de compania Pfizer, gigantul farmaceutic belgian, este deja în faza de producție și Pfizer a făcut un anunț public conform căruia ar putea cere aprobare pentru vaccinul său în luna noiembrie. În paralel cu eforturile susținute de Pfizer, compania AstraZeneca speră să distribuie propriul vaccin, care a fost dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, imediat după sărbătorile de Crăciun.

Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție!
Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție!

Gigantul farmaceutic Pfizer a produs deja câteva sute de mii de doze de vaccin împotriva noului Coronavirus la fabrica sa din Puurs, în Belgia, iar acestea vor fi distribuite către destinatari în momentul în care serul, care se află acum în ultima fază de testare, va primi aprobare.

Pfizer intenționează să producă în total în jur de o sută de milioane de doze anul acesta și cu aproximație 1,3 miliarde de doze anul viitor. Vaccinul dezvoltat de Pfizer ar putea deveni astfel primul vaccin împotriva noului Coronavirus care primește aprobare, dintr-un pluton de 11 astfel de produse care se află în prezent în a treia faza de testare. A treia fază de testare este cea mai importantă din ciclu, unde se stabilește astfel dacă serul dezvoltat este eficient și sigur pentru folosință.

Există speranțe mari și pentru vaccinul dezvoltat de Oxford-AstraZeneca, care se află în ultima fază de testare a serului pe zeci de mii de persoane din diferite categorii de vârstă. Există speranțe mari ca primul vaccin să fie distribuit curând după Crăciun. Acest aspect ar putea avea un impact semnificativ asupra internărilor în spital și a deceselor.

Citeste si: Raed Arafat, dezvăluire îngrijorătoare: „Am pierdut lupta cu Covid-19”

Premierul Ludovic Orban a declarat că primele doze de vaccin care vor sosi în România vor veni de la AstraZeneca, compania cu care Comisia Europeană a semnat un acord de achiziție a 300 de milioane de unități.

Ministrul sănătății Nelu Tataru a declarat în septembrie că din prima tranșă de 30 de milioane de doze care vor fi distribuite inițial în Uniunea Europeană, România va primi 1,3 milioane de doze. Luând în considerare faptul că vaccinul presupune administrarea a două doze, numărul de beneficiari va fi de jumătate.


Abonează-te pe

Citește și:

În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical!

Pepe ar putea fi arestat! ”Va ieși un scandal monstruos”. Ce s-a aflat despre el

Sfatul zilei de astăzi, miercuri 25 noiembrie 2020. Balanțele își împlinesc cel mai mare vis

Andreea Mantea și fiul ei, David, au izbucnit în plâns! Ce s-a întâmplat cu frumoasa brunetă?

Horoscop zilnic miercuri, 25 noiembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară au o mare surpriză pe plan sentimental!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Despărțire surprinzătoare la "Puterea Dragostei"?! Ce se întâmplă între Aya și Cristian Marinescu?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri