Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre închiderea școlilor din cauza costurilor foarte mari ale utilităţilor! Care este soluția ministrului


Nenumărate unități de învățământ s-au trezit cu facturi uriașe la gaze pentru luna decembrie, iar acest lucru ar putea afecta funcționalitatea acestora!


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că zeci de unități de învățământ de la noi din țară și-ar putea închide porțile din cauza facturilor foarte mari la utilități! Acesta a făcut apel către autoritățile publice pentru a interveni și a rezolva situația, oferind drept soluție plafonarea și verificarea corectitudinii facturilor.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! În ce condiții vor trece elevii din nou la cursurile online

Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre închiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre închiderea școlilor

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre închiderea școlilor

„Am atras atenţia şi în şedinţa de Guvern, trebuie privite cu prioritate şcolile, spitalele şi universităţile.  Există riscuri de funcţionare dificilă din cauza unor costuri foarte mari ale utilităţilor.

Am dat un exemplu, al unei universităţi în care costurile cu utilităţile erau 3 la sută din buget, iar acuma ajung să fie 15 la sută din buget. Soluţia e clară, plafonarea şi verificarea corectitudinii facturilor, din perspectiva îndeplinirii condiţiilor legale. Acest lucru trebuie să îl facă şi primăriile în ceea ce priveşte şcolile din învăţământul preuniverisitar.

Există o regulă de plafonare, înţeleg că ea va fi clarificată, la nivelul Guvernului, mai bine.

Există, de asemenea, şi o hotărâre de Guvern care este pe circuitul de avizare pentru creşterea costului standard per elev, destinat cheltuielilor materiale, însă aceste creşteri, deşi sunt importante, sunt mici în raport cu ceea ce înţeleg că înseamnă creşterea costului la energia electrică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.  

Citeste si: Decizie oficială! Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinții care vor sta acasă cu cei mici dacă se închid din nou școlile?

Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre închiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre închiderea școlilor

[Sursa foto: PixaBay]

Cîmpeanu: Elevii care lipsesc de la şcoală la apariţia unui caz Covid în clasă sunt absenţi

Oficialul a precizat că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii prevede că DSP este organismul care face ancheta epidemiologică, astfel că elevii care lipsesc de la şcoală la apariţia unui singur caz Covid în clasă pot fi notaţi ca absenţi. Mai mult decât atât, ministrul a precizat faptul că dacă elevii din aceeaşi clasă poartă corespunzător masca de protecţie nu sunt consideraţi contacţi cu cei depistaţi pozitiv.

„Ne scriu profesori că s-au trezit cu următoarea situație: în clasă este un caz sau sunt două, nu sunt trei ca să se închidă clasa, și mulți dintre părinții celorlalți copii nu-i mai trimit la școală. S-au trezit cu clase goale, doar pentru că au avut un caz sau două. Tocmai de-asta cred că este important să se cunoască aceste lucruri. În afară de ordinul comun Ministerul Educației- Ministerul Sănătății, există o metodologie INSP. În ordinul comun se prevede că încă de la apariția DSP face anchetă epidemiologică.

Dacă respectă regulile și poartă masca de protecție așa cum trebuie s-o poarte în clasă, elevii nu sunt contacți direcți, conform metodologiei INSP. Totul e să respecți regulile. Și atunci trebuie să meargă la școală. DSP stabilește contacții direcți. Nu este vreun alt organism abilitat să stabilească contacții direcți. Și atunci, încă de la primul caz se face ancheta epidemiologică. Cei care sunt stabiliți contacți direcți, dacă există, intră și ei în izolare. Clasa merge mai departe”,  a mai spus Sorin Cîmpeanu luni seară.  


Abonează-te pe

Citește și:

Alocațiile copiilor se majorează! Aceștia sunt tinerii care vor primi bani de la stat până la 26 de ani

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Anunț oficial! Școlile s-ar putea închide în ianuarie din cauza grevei anunțate de profesorii care nu și-au primit măririle de salariu

Vești bune pentru pensionari! Seniorii cu pensia mai mică de 1600 de lei vor beneficia de sprijin financiar în ianuarie

Adela Popescu și Radu Vâlcan au probleme în căsnicie? „Nu există ieșire din situația respectivă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop 26 MAI 2022. Află ce zodie trăiește la intensitate maximă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri