Anunț oficial! Școlile s-ar putea închide în ianuarie din cauza grevei anunțate de profesorii care nu și-au primit măririle de salariu

Școlile s-ar putea închide în ianuarie!
Școlile s-ar putea închide în ianuarie!

Sindicatele din învățământ fac noi anunțuri! Școlile și-ar putea închide porțile din cauza grevei anunțate de profesori

Potrivit ultimelor informații, Guvernul PNL-PSD-UDMR refuză să acorde cadrelor didactice majorările salariale prevăzute de lege, astfel că profesorii sunt foarte hotărâți să protesteze și să intre în grevă. Reprezentanții a două federaţii sindicale din învăţământ au susținut că profesorii se simt total neîndreptățiți de către cei aflați la conducere, dat fiind faptul că aceștia refuză în continuare să majoreze salariile cadrelor didactice.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre vacanța de iarnă pentru elevi, după neînțelegerile cu FePAL. Noile schimbări anunțate de ministru

Școlile s-ar putea închide în ianuarie!
Școlile s-ar putea închide în ianuarie![Sursa foto: PixaBay]

Școlile se închid din ianuarie din cauza grevei anunțate de profesori?

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“ au trimis un comunicat către cei aflați la guvernare prin care avertizează că salariații din învățământ intenționează să iasă în stradă. Aceștia ar avea ca puncte de reper sedille Executivului și prefecturilor!

„Dacă politica de totală desconsiderare a resursei umane din învățământ va continua, există posibilitatea radicalizării acțiunilor de protest,  mergând până la neîncheierea situației școlare/universitare pentru semestrul I și declanșarea grevei generale”,

se arată în comunicatul semnat de președinții celor trei federații reperezentative din Învățământ.

Citeste si: Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației! Elevii de gimnaziu și liceu vor reveni în bănci pe 3 ianuarie

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Unitățile de învătământ s-ar putea închide de la 3 ianuarie

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a confirmat faptul că de la data de 3 ianuarie 2022 s-ar putea pune lacăt la porțile școlilor, deoarece cadrele didactice se arată foarte hotărâte să intre în grevă.

„Primim foarte multe semnale contondente, reacţiile sunt extrem de dure, oamenii vor să protesteze.

Aşa cum am transmis şi Guvernului astăzi, după 3 ianuarie se va ajunge foarte probabil la o grevă generală, adică s-ar putea să apară neplăcuta surpriză să se pună lacătul pe şcoli.

Am transmis asta, astăzi, unui consilier al prim-ministrului, să îi comunice, pentru că lucrurile nu mai pot fi acceptate aşa cum sunt”, a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) Spiru Haret, Marius Nistor, a confirmat, de asemenea, că posibilitatea unei greve generale este una cât se poate de reală: „ În condiţiile actuale, da (închiderea şcolilor în urma unei greve generale- n.

r.) e o posibilitate reală", a spus acesta.

Citeste si: Ministerul Educației, despre vacanța de iarnă 2021- 2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun?

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: VIDEO ”Dacă mă accepți așa, dacă nu, ciao”. Antoni a răbufnit! Concurentul, la un pas de a pune stop relației cu Rebecca. Ce a făcut bruneta l-a scos complet din minți- stirilekanald.ro

Școlile s-ar putea închide în ianuarie!
Școlile s-ar putea închide în ianuarie![Sursa foto: PixaBay]

Ce pretenții au profesorii din partea Guvernului

Guvernul a amânat acordarea majorărilor salariale de la 1 septembrie 2020, astfel că profesorii nu au mai primit niciun ban în plus din luna ianuarie 2020, dată la care s-a acordat cea de-a doua tranşă de 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2018.

„De asemenea, trebuie avut în vedere și faptul că peste 30.000 de salariați din categoria personalului nedidactic din învățământ beneficiază de salariul minim brut pe țară garantat în plată, deși, de la data declarării pandemiei COVID-19, acești salariați au desfășurat și alte tipuri de activități ce nu au legătură cu cele specifice postului deținut.

În același timp, personalul din învățământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 și H.G. nr. 569/2017.

Amânarea de 2 ori a majorărilor salariale – coroborată cu creșterea galopantă a inflației și a prețurilor la energia electrică, gaze naturale și alimente de bază – a condus la scăderea nivelului de trai, chiar sub limita de subzistență, pentru mulți dintre aceștia", mai spun sindicaliștii.Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Veste nouă pentru elevi! Ministerul Educației a anunțat că testarea Covid-19 se va face de două ori pe săptămână

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Momente de groază pentru Alexandra Ungureanu! Artista a crezut că nu va mai ajunge acasă: ”Eram pregătită să-mi iau la revedere”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Dan Negru, premiat aseară în cadrul Galei "Valori Contemporane", organizată de Radar de media

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies