Vești bune pentru pensionari! Seniorii cu pensia mai mică de 1600 de lei vor beneficia de sprijin financiar în ianuarie

Marius Budăi, despre mărirea pensiilor
Marius Budăi, despre mărirea pensiilor

Marius Budăi, ministrul Muncii, explică cine urmează să primească mai mulți bani de la 1 ianuarie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, are un anunț foarte important pentru pensionari! Oficialul a declarat că seniorii care au pensia de maxim 1600 de lei vor beneficia de sprijin financiar începând cu luna ianuarie. Așadar, de la 1 ianuarie 2022 va intra în vigoare noul punct de pensie în valoare de 1.586 lei. 

Citeste si: Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021? Ce spune premierul Nicolae Ciucă

Marius Budăi, despre mărirea pensiilor
Marius Budăi, despre mărirea pensiilor[Sursa foto: PixaBay]

Vești bune pentru pensionari!

„Majoram pensia minima de la 800 la 1000 de lei, marim valoarea punctului de pensie si acordam acel sprijin pensionarilor care au pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei. Prin aceste masuri vrem să facem un scut care sa-i apere pe părinții si bunicii noștri”, a declarat noul ministru în cadrul unei emisiuni de la  România TV.

De asemenea, Marius Budăi a explicat că după ce se va efectua indexarea pensiilor va putea fi acordată și a 13-a îndemnizație.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Este normal sa se facă indexarea, după care să se aplice acea măsură. Noi am discutat că trebuie sa-i sprijinim pe cei cu pensiile mici, mai ales în aceasta perioadă.

Va fi majorarea, indexarea, după care se aplica acel sprijin.

A 13-a indemnizație am instituit-o momentan pentru persoanele cu dizabilități. Pe această cale vreau sa multumesc partenerilor de coaliţie care au fost de acord cu acest pachet social al PSD.  Ne dorim să acordăm cea de-a 13-a pensie în luna ianuarie”,  a completat Marius Budăi.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron

Marius Budăi, despre mărirea pensiilor
Marius Budăi, despre mărirea pensiilor[Sursa foto: PixaBay]

Marius Budăi, despre modificarea vârstei de pensionare: „Ne ocupăm de ridicarea speranței de viață sănătoasă” 

Noul ministru al Muncii a declarat de curând că pentru ridicarea speranței de viață sănătoasă este nevoie de implementarea unor noi măsuri. Mai mult, oficialul reamintește că în acest moment la noi în țară vârsta de pensionare este în jur de 59-60 de ani și încă nu se poate discuta despre o posibilă creștere.

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

„Este necesar să ne ocupăm inițial de speranța de viață din România și de traiul românilor că apoi să discutăm de o eventuală prelungire obligatorie a vârstei de pensionare. Asta nu înseamnă că dacă nu prelungim vârstă nu permitem oamenilor să lucreze după ce împlinesc vârstă standard de pensionare.

Citeste si: Octavian Jurma, semnal de alarmă în contextul apariției variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2: „Este de 5 ori mai infecţioasă!”

Am făcut comparație și am analizat date Eurostat, speranța de viață a unui bărbat din România e de 70 de ani și 6 luni. Păi dacă ridicăm vârstă la 70 de ani, degeaba îl mai punem pe omul ăla să contribuie undeva la 40 – 45 de ani dacă îi acordăm drepturile doar 6 luni de zile.

Speranța de viață sănătoasă în România e în jurul vârstei de 59 – 60 de ani. La noi în România se muncește cinci ani de zile după speranța de viață sănătoasă. Deci mai întâi să ne ocupăm de ridicarea speranței de viață sănătoase, că apoi să ne gândim să le prelungim viață activă”, a declarat Marius Budăi la Digi 24.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Familia Sterp, în doliu după moartea lui „Ion Șmecherul”: „Din păcate a avut patima aceasta...”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Victor Slav, detalii despre nunta cu Selina, iubita lui! Ce planuri are vedeta de la „Bravo, ai stil! Celebrities”: „Știu foarte clar ce vreau”

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies