Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Studenții nu vor mai beneficia de călătorii gratuite?


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații pe data de 8 februarie despre eliminarea călătoriilor gratuite pentru studenți.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a vorbit, pe data de 8 februarie, despre o posibilă decizie cu privire la eliminarea călătoriilor gratuite în cazul studenților. Ministrul a declarat că sunt discuții pe această temă în cadrul Ministerului Transportului.

Acesta a explicat că transportul gratuit nu va fi eliminat, iar „elevii au transport asigurat”.

„Nu se elimină transportul gratuit. Elevii au trasport asigurat. Pentru studenți sunt discuții la nivelul Ministerului Transportului. Este vorba de acces gratuit la călătoriile cu trenul. Nu a luat nimeni în calcul eliminarea tuturor călătoriilor gratuite”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Realitatea PLUS.

 

Sorin Cîmpeanu despre bursele studenților

De asemenea, ministrul a declarat că urmează discuții cu reprezentanții studenților, unul dintre obiective fiind „susținerea bugetelor astfel încât să nu scadă numărul studenților cu bursă.”

studentii nu vor mai avea transportul gratuit
Studenții nu vor mai beneficia de gratuitatea călătoriilor?[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca are un răspuns imunitar bun la persoanele în vârstă: “Ideea este că avem destul de..."

„Noi avem întâlniri regulate cu studenții.

Mâine îi avem invitați pe reprezentanții studenților. Unul dintre obiectivele dicuțiilor va fi susținerea bugetelor astfel încât să nu scadă numărul studenților cu bursă.

Despre reducere nu s-a discutat. Repet, sumele respective intră în bugetul Ministerului Transportului. Poziția mi-am exprimat-o în mod repetat, este în interesul educației. Înțeleg importanța fiecărui domeniu, însă, ca ministru al Educației, susțin deschiderea cu prioritate a școlilor și interesele educației”, a explicat ministrul Educației.

 

Florin Cîțu, criticat de ANOSR

ANOSR critică poziţia Prim-ministrului Florin Cîţu de a lua în considerare limitarea transportului gratuit al studenţilor şi solicită Guvernului încetarea imediată a acestor discuții.

„Deşi domnul prim-ministru şi echipa sa nu şi-au găsit timp de la învestirea Guvernului să discute problemele şi priorităţile studenţilor, acesta îşi continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina această facilitate pentru studenţi.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre examenele naționale: "Vom face tot posibilul ca..."

În decursul zilei de astăzi, prim-ministrul României, Florin Cîţu, a informat ca posibilă măsură de limitare a cheltuielilor bugetului de stat pentru anul 2021 reducerea subvenţiei pentru transportul studenţilor.

Constatăm că domnul Florin Cîţu revine repetitiv asupra eliminării gratuităţii studenţilor la transportul feroviar, amintind aici amendamentul depus de către Florin Cîţu împreună cu Eugen Teodorovici în anul 2017. Ulterior, senatorul Florin Cîţu de atunci a renunţat la amendament pe considerentul că impactul bugetar este redus. Ne întrebăm astfel: în contextul în care subvenţia nu a crescut din 2017 până în prezent, ce a determinat răzgândirea prim-ministrului?”, se arată în comunicat.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Traian Băsescu, declarații de ultimă oră! Se închid școlile din luna martie?

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Se poate produce un vaccin anti-COVID-19 și în România?! "Este o hazardare..."

Românii vor primi bani de la stat și în 2021. Cine va beneficia de 1.450 de lei de persoană?

Se opreşte vaccinarea cu AstraZeneca în Africa de Sud!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Peste 200 de localități din România au intrat în scenariul roșu! Ce restricții vor fi impuse

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri