Traian Băsescu, declarații de ultimă oră! Se închid școlile din luna martie?


Traian Băsescu, fostul președinte al României, a făcut declarații despre redeschiderea școlilor.


In articol:

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a făcut declarații de ultim moment în legătură cu redeschiderea școlilor. Acesta consideră că decizia este pripită, sistemul fiind nepregătit pentru a gestiona situația actuală.

Fostul șef al statului a precizat că decizia a fost una politică, nu una tehnică.

Am nepoțica ce merge în clasa a I-a.

Traian Jr merge la grădiniță la grupa mare. Începe școală și pentru ei. Nu vă ascund că am o strângere de inimă pentru că e evident: momentul nu e pregătit. Dacă luăm lucrurile cum s-au făcut – ne aflăm în față unei decizii politice, nu a unei decizii tehnice. Decizia de deschidere a școlilor a fost una politică. A convocat domnul președinte pe toți cei care aveau responsabilități, s-a luat decizia politică de a se deschide școlile și pe urmă i-a trimis la ministere să facă  ordinul comun al miniștrilor pentru a vedea în ce condiții tehnice deschid școală”,   a explicat Traian Băsescu
la Realitatea Plus.

Citeste si: Raed Arafat, despre vaccinul anti-COVID-19! Cât durează imunitatea?

Școlile, închise de pe 8 martie?

Traian Băsescu susține că toată responsabilitatea este preluată de consiliile de organizare a școlilor și că decizia redeschiderii unităților de învățământ nu este una pregătită, pe baza unor argumente tehnice, ci politice.

se redeschid scolile

„Dacă era o decizie pregătită, pe baza argumentelor tehnice, proiectul comun ar fi trebuit să fie pe masă negocierilor de la Cotroceni și să-l discute și să-l analizeze. Ordinul a apărut abia vineri în Monitorul Oficial. E o lista întreagă de sarcini pentru școli, să organizeze circuite în școli, să aibă dezinfectant, să testeze în baza unu formular, lucrurile sunt complicate, nu e simplu să reiei în totalitate anul școlar.

Citeste si: Cristian Tudor Popescu, despre partidul AUR: "Își are originile în Partidul Comunist..."

Școlile, îndrăznesc să spun, în ansamblu sunt nepregătite. Toată responsabilitatea e aruncată în spatele consiliilor de organizare a școlilor. Când vorbim despre scenariu, trebuie să fim foarte atenți. Nu poți să stabilești un scenariu corect dacă nivelul de testare al populației e foarte redus”, a adăugat Traian Băsescu.

„Eu susțin că a fost un act politic primit, luat în baza sondajelor sociologice și nu în baza argumentelor științifice. Mă tem că vom închide școlile pe 8 martie”,  a încheiat Traian Băsescu.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ana Baniciu de la Te cunosc de undeva este într-o relație. Cine este bărbatul?

WOW! Cât de frumoasă a ajuns în urma operațiilor! Recunoști vedeta?

5 beneficii ale scrubului facial. Ce trebuie sa contina un scrub facial pentru a fi eficient?  

Rețetă de lapte condensat. Îl poți face ușor în propria bucătărie

Sorin Cîmpeanu, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Îmi place să cred că..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Dan Barna vine marți, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. “I-ați păcălit pe cei care v-au votat?”, una dintre întrebările la care politicianul va trebui să răspundă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri