Traian Băsescu despre campania de vaccinare: „Ne îndreptăm spre o catastrofă! Nu e joacă!”


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, distruge campania de vaccinare.


In articol:

  Traian Băsescu, fostul președinte al României, susține că întreaga strategie de coordonare a campanie de vaccinare se îndreaptă spre eșec. Acesta a declarat că nu înțelege de ce au fost vaccinate doar 140.000 de persoane în 16 zile, în condițiile în care stocurile conțin aproximativ 450.000 de doze.

  Pe brambureala asta nu vor vaccina nici 3 milioane.

  Aș pune totul sub comandă unică, cu un colectiv restrâns care să fie informat la fiecare minut cu numărul de vaccinări făcute. Un sistem centralizat.

  Văd că se încearcă să se urce pe administrațiile locale. Trebuie dată activitate de vaccinare spitalelor și policlinicilor private. Au condiții excelente pentru a ține vaccinurile.

  Cred că ne îndreptăm spre o catastrofă.

  Este inadmisibil să ai în țară 450.000 de doze și să vaccinezi 140.000 în 16 zile. Țara e plină de oameni care știu să facă planuri, prea puțini care pot să le aplice. Se vorbește numai la viitor. Nu-i joacă, eu trag un semnal de alarmă! Nu au decât să spună că treaba merge foarte bine ”, a spus Traian Băsescu, potrivit Gândul. 

  Traian Băsescu
  Traian Băsescu despre campania de vaccinare[Sursa foto: PixaBay]

  Citeste si: Cine răspunde pentru efectele adverse provocate de vaccinul anticoronavirus? Valeriu Gheorghiță rupe tăcerea

  Ce declară medicul Valeriu Gheorghiță, principalul coordonator al campaniei de vaccinare?

  Medicul a explicat criteriile pe baza cărora se va face selecția vaccinării anticoronavirus în România. Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, susține că angajații din sistemul medical vor fi primii vaccinați.

  Citeste si: Vaccinul este obligatoriu! În ce țară s-a luat această măsură?

  „Avem o strategie națională de vaccinare împotriva COVID-19 în care sunt prevăzute trei etape importante de derulare a activităților de vaccinare. Prima etapă este cea adresată personalului medical, atât din sistemul public cât și din sistemul privat, și respectiv personalul din domeniu social- asistență socială și centrele de rezidență pentru bătrâni.

  Etapa a doua este cea care adresează populația la risc. Vorbim de vârstnici peste 65 de ani, respectiv persoane cu boli cronice. În această etapă sunt incluse persoanele care deservesc activitățile cheie din infrastructura statului.

  Ultima etapă este adresată populației generale”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, vineri, la Antena 3.

  Multe voci din spațiul public au susținut că vaccinul este diferit în funcție de țară, în Europa. Medicul Valeriu Gheorghiță a ținut să combată aceste informații eronate.

  „Este o informație cât se poate de neadevărată (că vaccinul din România ar fi diferit- n.red.). Din pricina acestui fapt trebuie să înțelegem că România face parte dintr-un demers european”, a adăugat dr. Valeriu Gheorghiță.

   

   


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Vaccinarea antigripală este gratuită! Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră!

  Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

  Un nou virus îi ține în alertă pe specialiști! E mult mai periculos decât COVID-19

  OMS, măsuri urgente din cauza noilor tulpini ale COVID-19!

  Vladimir Putin a decis! Rușii vor fi vaccinați în masă!

  Clipul zilei pe KFETELE.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Vedete

  Anamaria Prodan a aflat cine este persoana care a trimis pozele cu ea nud: „Va plăti. La Poliție e deja totul aranjat”

  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Informatiile zilei
  Parteneri