Vaccinarea antigripală este gratuită! Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră!


Ministerul Sănătății anunță că se va extinde vaccinarea antigripală gratuită la nivelul întregii țări.


In articol:

Campania de vaccinare antigripală se va extinde pentru toate grupele de cetățeni, fără a fi luată în considerare o prioritizare a grupelor de risc. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a exprimat deja acordul pentru aceste măsuri.

„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială.

Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație", a declarat Vlad Voiculescu, conform unui comunicat transmis joi de Ministerul Sănătății.

Citeste si: Mihai Craiu, medic pediatru, despre cum pot fi protejați copiii împotriva virusurilor: "Sunt studii în desfășurare..."

Vaccinarea, cea mai eficientă metodă pentru combaterea gripei

Persoanele de peste 65 de ani, care suferă de boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare sau boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical și femeile însărcinate vor avea prioritate în ceea ce privește imunizarea prin vaccinul antigripal, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Ministerul Sănătății subliniază faptul că vaccinarea reprezintă cea mai sigură și mai eficientă soluție pentru combaterea îmbolnăvirilor cu gripă și lansează o serie de recomandări.

Vaccinul trebuie solicitat medicului de familie și este gratuit pentru întreaga populație.

De asemenea, se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

  Vaccinul anti-COVID-19 ne modifică ADN-ul?

vaccinul antigripal este gratuit

În plan paralel, se desfășoară și campania de vaccinare anticoronavirus, fiind cel mai dezbătut subiect de pe glob.

Citeste si: Cine răspunde pentru efectele adverse provocate de vaccinul anticoronavirus? Valeriu Gheorghiță rupe tăcerea

Iată care sunt ultimele informații despre controversatul vaccin:

„Aceasta este puțin spus o eroare științifică. Este total fals. Nu se poate întâmpla așa ceva, pentru că vaccinul nu conține nimic care ar putea să influențeze genomul și materialul genetic din interiorul celulelor noastre.

Vaccinurile pe bază de ARN, care de obicei sunt ținta acestor conspirații, nu sunt capabile de a face acest lucru, tocmai din motivul că acest ARN este o informație codificată pentru acea proteină “spike” din cadrul virusului care este degradată în foarte scurt timp după ce este exprimată de celulele noastre. În niciun caz nu are capacitatea de a ne modifica celulele și ADN-ul nostru”, a declarat specialistul Ștefan Dascălui.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Un nou virus îi ține în alertă pe specialiști! E mult mai periculos decât COVID-19

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

OMS anunță câte doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate până acum

OMS, măsuri urgente din cauza noilor tulpini ale COVID-19!

Românii vor primi extrem de mulți bani de la stat! Care sunt condițiile?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Anamaria Prodan a aflat cine este persoana care a trimis pozele cu ea nud: „Va plăti. La Poliție e deja totul aranjat”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri