Simptomele nemiloase ale cancerului la ficat! Ileana Ciuculete avea un risc major sa il faca!


Ultimele informatii primite de la medici spun ca Ileana Ciuculete s-ar fi confruntat si cu un cancer hepatic, pe langa Hepatita C si ciroza hepatica.

Numarul mare de cazuri de hepatita B si C din Romania ne predispune la un risc mai mare de a face cancer la ficat, fata de alti europeni.

La cei mai multi pacienti, cancerul ficatului este precedat de ciroza ficatului, potrivit expertilor Societatii Europene pentru Oncologie Medicala (ESMO). Ciroza este o consecinta a bolii cronice de ficat, cu toate ca doar un numar limitat de pacienti cu boala cronica de ficat vor face ciroza. In ciroza, tesutul ficatului se va modifica usor, dintr-unul cu celule normale intr-unul mai degraba fibros si cicatrizat. Celulele ficatului nu cresc si nu functioneaza normal.

O infectie cu virusul hepatitei B (HBV) si cu virusul hepatitei C (HCV) este considerata cronica atunci cand virusul hepatic ramane prezent in sange pentru mai mult de 6 luni si cauzeaza declinul functiei hepatice. In lume, infectia cu virusul hepatitei B este responsabila de 50% din cazurile de cancer la ficat, iar infectia cu virusul hepatitei C, de 25% din aceste cazuri.

Afla care sunt simptomele cancerului hepatic pe pagina 2 >>


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop 2020 Cristina Demetrescu: „În 2020 nu se schimbă nimic. Primele veşti bune vor veni..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri