Shakshouka, combinatia perfecta de oua cu legume


Shakshouka este o specialitate orientala picanta, ce imbina legumele si ouale ochiuri intr-un singur preparat. Cei ce au gustat aceasta mancare spun ca este cel mai bun mic dejun din lume.

Ingrediente
- 2 linguri ulei
- o lingurita pasta de ardei iute
- 2 lingurite bulion
- 1/2 ceapa
- 2 ardei gras
- 4 catei usturoi
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 4 oua
- 1/2 lingurita boia
- 400 g cuburi de rosii
- 60 g feta
- o legatura patrunjel
- sare

Mod de preparare
1. Se incinge uleiul, se adauga pasta de ardei iute, bulionul, ceapa tocata marunt, ardeii taiati fideluta, usturoiul felii, boiaua, chimenul si un praf sare. Se lasa pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ce ardeii se inmoaie.
2. Se adauga cuburile de rosii, se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si apoi se lasa 10 minute la fiert pentru a obtine un sos gros.
3. Se fac patru gropite in acest sos gros unde se pun cele patru oua sparte separat. Se presara branza si se lasa 10 minute sa se inchege albusurile. Se serveste cu patrunjel proaspat tocat.

Sursa: sanatate.bzi.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Theodor Paleologu, despre alimentaţie: "Este rezonabil chiar să exagerăm" Interviurile Ancăi Bejan

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri