Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Se oferă 5.000 de euro de persoană!  Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani
Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un anunț foarte important în ziua de sâmbătă, 3 decembrie. Acesta a precizat și care sunt persoanele care urmează să primească un ajutor de 5.000 de euro, pentru dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces.

Mai exact, premierul a făcut un anunț cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, în care a accentuat faptul că persoanele cu dizabilități au aceleași drepturi ca oricine altă persoană.

„Sunt oameni pe care îi cunoaștem, interacționăm zilnic cu ei, pe stradă, la serviciu, în viața de zi cu zi, oameni care au aceleași drepturi ca oricine altcineva și care nu trebuie afectate din cauza nevoilor lor speciale”,

a declarat Nicolae Ciucă, conform unui comunicat.

Accesul pe piața muncii este foarte important pentru persoanele cu dizabilități

Totodată, premierul a mai declarat că accesul pe piața muncii este foarte importantă și necesară pentru o bună parte dintre persoanele cu dizabilități, care au capacitatea de a desfășura diverse activități.

„Pe lângă accesul la servicii de sănătate și sociale, accesul pe piața muncii este extrem de important pentru o bună parte dintre persoanele cu dizabilități care au capacitatea de a desfășura anumite activități.

Fiecare are nevoie să i se ofere o șansă. Am văzut numeroase exemple de oameni care și-au depășit limitele, care nu s-au lăsat înfrânți de dizabilitățile care le marchează viața și au reușit să-și croiască un drum de succes. Am tot respectul pentru ei și sunt sigur că astfel de exemple pot fi multiplicate prin solidaritate din partea societății și mai ales implicare din partea autorităților și a factorilor decizionali.
Aceasta este abordarea pe care o susțin în calitate de prim-ministru și prin măsurile pe care le adoptăm în cadrul Guvernului. Ne-am început mandatul prin adaptarea cadrului instituțional la cerințele și standardele europene în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități. Am dorit să asigurăm persoanelor cu dizabilități participarea deplină și efectivă, bazată pe libertatea de decizie, în toate domeniile vieții și într-un mediu accesibil și rezilient”
,
a mai adăugat premierul.

Citește și: Anunț important pentru cei cu pensii până în 3.000 de lei! Se întâmplă din oficiu, începând cu anul viitor

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin

Au fost luate mai multe măsuri

Potrivit informațiilor oferite de Nicolae Ciucă, au fost hotărâte mai multe măsuri pentru a putea sprijini categoriile sociale cele mai afectate, inclusiv persoanele cu dizabilități.

„Având în vedere și efectele resimțite de oameni pe fondul creșterilor de prețuri și al crizei din energie, am decis deja mai multe măsuri menite să sprijine categoriile sociale cele mai afectate, inclusiv persoanele cu dizabilități.

Măsurile noastre vizează și facilitarea accesului pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități. Avem, în această privință, un proiect special prin care persoanele din această categorie beneficiază de un sprijin în valoare de 5.000 de euro pentru a-și achiziționa dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate. Accesul la tehnologia asistivă reprezintă o șansă în plus pentru orice persoană cu dizabilități care își dorește un loc de muncă.
(…) Îmi doresc ca fiecare român să se simtă respectat, iar existența unei dizabilități să nu îngrădească în niciun fel drepturile fundamentale. Le doresc persoanelor cu dizabilități sănătate și le asigur că dezvoltarea incluzivă va fi menținută printre prioritățile Guvernului”
, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Citește și: O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei. Cine sunt românii care beneficiază de această majorare

Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp[Sursa foto: freepik]

Citește și: Anunţ important pentru români, cu privire la voucherele sociale din 2023! Ce se întâmplă cu cele din ultima lună a acestui anCitește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Momente de coşmar pentru festivalierii Electric Castle 2024: "Ne mișcăm foarte greu". Ce dificultăţi au întâmpinat

O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei. Cine sunt românii care beneficiază de această majorare

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Han, în fața unei situații tulburătoare

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies