Anunţ important pentru români, cu privire la voucherele sociale din 2023! Ce se întâmplă cu cele din ultima lună a acestui an


Veștile bune își fac apariția și în legătură cu voucherele sociale din anul 2023.


In articol:

În acest moment, este cunoscut deja faptul că   luna decembrie este ultima lună în care MIPE poate emite vouchere sociale în valoare de 250 de lei.

Cu toate acestea, premierul Nicolae Ciucă, a adus vestea așteptată de toți românii care beneficiază de aceste vouchere și s-a aflat și data la care se vor primi, înainte de Crăciun.

Citește și: Pensiile vor crește începând cu 1 ianuarie 2023. Care a fost anunțul de ultimă oră

 

Data la care românii vor beneficia de voucherele sociale de 250 de lei, înainte de Crăciun

Decizia a fost deja luată, în privința intrării voucherelor sociale pe carduri, la nivel guvernamental, prin OUG. Este vorba în primul rând, de ultima tranșă din acest an (tranșa a IV-a), din programul „Sprijin pentru România”. Astfel încât, s-a luat decizia de a primi aceste vouchere, chiar înainte de Crăciun.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat faptul că beneficiarii programului vor intra în posesia acestei sume de bani, pe carduri, din data de 20 decembrie.

Această sumă de bani se poate folosi exclusiv pentru achiziționarea alimentelor de bază incluse în program. În caz contrar, beneficiarii riscă atât blocarea cardurilor, cât și pierderea sumelor de bani existente pe carduri.

vouchere sociale 2023

Veștile bune își fac apariția și în legătură cu voucherele sociale din anul 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunțul făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi

 

Primirea voucherelor sociale va continua și în anul 2023

În ciuda faptului că existau șanse mari ca programul „Sprijin pentru România”, să fie sistat de anul viitor, premierul Nicolae Ciucă a anunțat varianta prelungirii acestuia, odată ce va primi avizul favorabil de la Comisia Europeană.

Astfel, vestea bună a venit direct de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, printr-un comunicat, publicat pe data de 18 noiembrie.

„România a primit asigurări ca toate Programele aferente perioadei 2021–2027 vor fi aprobate în cursul acestui an, astfel a fost eliminat riscul că țara noastră să piardă aproximativ 5,2 miliarde euro din totalul alocării de peste 30 de miliarde de euro.

Comisia Europeană a agreat posibilitatea alocării de fonduri pentru a sprijini populația vulnerabilă prin suportarea unei părți din costurile cu facturile la energie (termică, gaz, curent electric).

De asemenea, urmare a discuțiilor, programul „Sprijin pentru România” prin care se oferă vouchere sociale în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, către persoanele vulnerabile, pentru achiziția de alimente și mese calde, va fi prelungit.”, conform comunicatul MIPE.

cand se primesc voucherele sociale

Veștile bune își fac apariția și în legătură cu voucherele sociale din anul 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunțul făcut chiar de liderul PSD, Marcel Ciolacu


Abonează-te pe

Citește și:

Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunțul făcut chiar de liderul PSD, Marcel Ciolacu

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunțul făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi

„Prima veste bună.” Ce se va întâmpla cu persoanele cu pensii de până la 2.500 de lei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Calendar ortodox 13 decembrie 2022. Ce sărbătoare este marți?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri