„Prima veste bună.” Ce se va întâmpla cu persoanele cu pensii de până la 2.500 de lei


Silviu Mănăstire, secretarul general adjunct al PNL, a vorbit, vineri seară, despre mărirea pensiilor din perioada ce urmează. Iată ce se va întâmpla cu persoanele care au suma de 2.500 de lei!


In articol:

Silviu Mănăstire, secretarul general adjunct PNL, a discutat, vineri seara, despre majorările pensiilor. Potrivit acestuia, la bugetul de stat sunt bani pentru mărirea pensiilor.

Citește și: „Aveți această posibilitate.” Ce anunț a făcut Casa de Pensii. Milioane de români vor primi o veste bună

Anunțul momentului privind majorarea pensiilor

Silviu Mănăstire a spus că la bugetul de stat sunt bani pentru creșterea pensiilor într-un procent care poate varia între 6% și 15% și că este o discuție despre ce se întâmplă cu pensionarii care au pensii sub 2.000 de lei, sau sub 2.500 de lei.

În declarația lui se regăsește și faptul că din bani europeni, din PNRR, există o alocare pentru a ajuta la nivel european cetățenii să depășească criza energetică, mai simplu spus să se compenseze facturile la energie și gaze.

„Prima veste bună, în opinia mea, este că sunt bani! La bugetul de stat sunt bani pentru creșterea pensiilor într-un procent care poate varia între 6 și 15%.  Evident, construcția bugetară se face și pe ce s-a întâmplat anul ăsta. Sunt bani și creșterea poate să meargă de la 6 până la 15% pe contul de pensii. Este o discuție despre ce se întâmplă cu pensionarii care au pensii sub 2.000

de lei, sau sub 2.500 de lei, 1,4 milioane de oameni. Această inflație de 15% este înșelătoare. Ea este una oficială a INS–ului și când se calculează inflația, se calculează toate tipurile de bunuri și servicii. Un senior, o familie normală, cumpără anumite tipuri de produse, așa-zisul coș de consum care s-a dus la 40%. Aici, într-adevăr, trebuie găsită o formulă, iar premierul Ciucă a găsit-o alături de ministrul Boloș de la Fonduri Europene. Din bani europeni, din PNRR, există o alocare pentru a ajuta la nivel european cetățenii să depășească criza energetică, mai simplu spus să se compenseze facturile la energie și gaze. Ideea de bază, și asta e dezbaterea în coaliție, e că trebuie să respectăm legea care spune că pensiile se indexează cu valoarea inflației, este lege.” a spus Silviu Mănăstire.

Ce se va întâmpla cu persoanele cu pensii de până la 2.500 de lei

Ce se va întâmpla cu persoanele cu pensii de până la 2.500 de lei

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: “Mă descurc greu financiar, dar nu mă plâng.” Câți bani câștigă lunar Ioana Tufaru

Ce a mai declarant Silviu Mănăstire

Secretarul general adjunct PNL a mai declarat că pentru pensiile mai mici, guvernul trebuie să găsească soluții pentru a veni cu pachete de ajutor.

„Inflația oficială este 15%. Discuția este, într-adevăr, pentru aceste pensii mai mici, iar guvernul trebuie să găsească soluții pentru a veni cu pachete de ajutor pentru factură la energie și gaze și alte tipuri de ajutoare care au fost alocate de Guvernul Ciucă. Asta este dezbaterea. Cei de la PSD, evident, comunică pentru electoratul lor, însă, o guvernare responsabilă trebuie să acopere toate păturile sociale. Exemplul pe care cei de la PSD îl dau prin faptul că nu sunt de acord ca la o pensie mai mare, de 7.000 de lei, să se aplice un procent de 15% poate fi un argument politic pentru categoria de alegători sau susținători ai PSD-ului, dar acei români care au pensii mai mari, au pensii generate și de contributivitate și e vorba de oameni care au stat în câmpul muncii 35-40 de ani. ”, a spus Silviu Mănăstire, la DCNews.

Ce se va întâmpla cu persoanele cu pensii de până la 2.500 de lei

Ce se va întâmpla cu persoanele cu pensii de până la 2.500 de lei

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Care sunt drepturile unui pacient în spital. „Ai voie să stai acolo în permanență”


Abonează-te pe

Citește și:

„Ne-ar bate Dumnezeu să ne plângem.” Elena Merișoreanu, despre pensia pe care o încasează lunar

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Aveți această posibilitate.” Ce anunț a făcut Casa de Pensii. Milioane de români vor primi o veste bună

Veste pentru pensionarii români cu pensii sub 3000 de lei! Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului a dezvăluit noi informații

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri