Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin


Liderii coaliției au luat măsuri începând cu 1 ianuarie 2023. Anumiți pensionari vor primi ajutor financiar pentru achitarea facturilor la energie.


In articol:

Liderii PNL, PSD și UDMR au luat o decizie la începutul săptămânii privind o serie de măsuri pentru românii pensionari care nu au venituri suficiente, persoanele cu dizabilități și persoanele care au alte probleme sociale.

Ajutorul financiar pentru plata facturilor la energie   se numără printre aceste măsuri. Cât valorează acesta și cine va beneficia de el.

Citește și: „Am avut o discuție.” Banii de pensii se vor da mai devreme. Ministrul Muncii și al Solidarității Sociale din România, Marius Budăi, a făcut anunțul

Cât valorează ajutorul pentru energie și când va fi acordat acesta

Liderii coaliției de guvernare au luat luni, 21 noiembrie 2022, o serie de măsuri care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Cei trei deputați spun că sprijinele ce vor fi măsurate în bani reprezintă un ajutor pentru un trai mai bun al categoriilor în cauză.

Ajutorul financiar pentru plata facturilor reprezintă una dintre măsurile esențiale. Conform acestora, pensionarii care au vârsta de peste 60 de ani și venituri mai mici de 2000 de lei vor beneficia de un ajutor de 1400 de lei.

Banii veniți în ajutor pensionarilor care nu reușesc să-și achite facturile la electricitate vor fi împărțiți în două tranșe semestriale.

Jumătate din bani vor fi primiți chiar în prima lună a anului 2023, iar cealaltă jumătate în luna iunie.

Acest ajutor este destinat pentru a acoperii suma la energie din iarna 2022-2023, dar și iarna 2023-2024.

Citește și: Românii vor avea mai mulți bani pe card de la 1 ianuarie 2023. Ce categorie se încadrează la creșterea salariului

Cu cât se vor majora pensiile din ianuarie 2023

În cadrul aceleiași ședințe de guvern, s-a hotărât majorarea pensiei de la 1 ianuarie 2023. Potrivit postării premierului Nicolae Ciucă, după o întreagă rundă de negocieri, s-a decis un procent de 12,5% pentru creșterea anumitor pensii.

Astfel, această măsură se aplică doar veniturilor mai mici de 3000 de lei. Valoarea nouă a punctului de pensie va fi de 1784 de lei.

De la 1 ianuarie 2023 vor intra mai multe măsuri care vin în ajutorul pensionarilor români. Printre aceste măsuri se numără și ajutorul financiar pentru pensionarii cu pensii mai mici de 1700 de lei care vor primi tichete sociale.

Citește și: Ajutor de 4000 de lei în luna ianuarie, pentru românii cu pensii mici. Anunțul transmis de Marcel Ciolacu

Când se acordă ajutorul de energie și cât este

Când se acordă ajutorul de energie și cât este

[Sursa foto: pexels]

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Am avut o discuție.” Banii de pensii se vor da mai devreme. Ministrul Muncii și al Solidarității Sociale din România, Marius Budăi, a făcut anunțul

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunțul făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi

„Aveți această posibilitate.” Ce anunț a făcut Casa de Pensii. Milioane de români vor primi o veste bună

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Anunț despre pensii pentru cinci milioane de români. Ce a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri