Scapă de durerile de cap fără medicamente. Spune adio migrenelor


Scapă de durerile de cap fără medicamente. Spune adio migrenelor

Durerile de cap reprezintă una dintre problemele cu care ne confruntăm cel mai des. Putem scăpa însă de supărătoarele migrene și fără să luăm medicamente.


In articol:

Durerile de cap pot apărea oricând, iar cauzele sunt multiple. Indiferent că este vorba despre stres, despre lipsa somnului, despre o sinuzită sau despre oricare alt motiv, cu toții am avut la un moment dat dureri de cap extrem de puternice. Chiar dacă putem lua o pastilă, care să ne ajute să ne simțim mai bine, trebuie să știți că există și alte remedii pentru a scăpa de acest disconfort. 

Durerile de cap trec și fără medicamente

Atunci când vă confruntați cu o durere de cap sâcâitoare, încercați să rezistați primului impuls, acela de a lua o pastilă. Prima dată, apelați și la alte soluții și de-abia apoi, în cazul în care nu v-a trecut, puteți să luați medicamente. 

Cu siguranță însă nu veți mai avea nevoie, pentru că leacurile naturiste sunt mai mult decât eficiente. Iată ce puteți face pentru a scăpa de migrene:

  • puneți pe tâmple o compresă cu apă rece. Se știe că apa rece relaxează musculatura, astfel că vă veți simți imediat mult mai bine. Puteți să încercați să puneți apă rece și în spatele gâtului, mai ales dacă simțiți că durerea este mai accentuată în acea zonă.
  • faceți o baie relaxantă. Umpleți cada cu apă caldă, dar nu fierbinte, și turnați spumă de baie sau uleiuri, care să vă calmeze și să vă scape de stres. 
  • faceți un duș rece. Exact cum spuneam mai sus, apa rece o să vă ajute să vă simțiți mai bine. 
  • masați scalpul și tâmplele. Chiar dacă nu sunteți priceput în efectuarea masajului, sigur veți reuși să vă relaxați. Pur și simplu masați-vă tâmplele ușor, în sens circular. De asemenea, masați și întreaga suprafață a scalpului, fără să apăsați foarte tare. 
  • plimbați-vă în aer liber. Dacă știți că durerea de cap a apărut după ce v-ați enervat sau dacă vă stresează ceva, luați-vă o pauză de câteva minute și mergeți pe jos. Încercați să nu vă plimbați în locuri aglomerate, ci cât mai departe de gălăgie. 
  • dormiți mai mult. Migrenele pot apărea și din cauza faptului că aveți o perioadă în care nu v-ați odihnit suficient. Dormiți măcar 7 ore pe noapte, iar atunci când aveți o durere de cap și puteți să stați în pat, faceți acest lucru. 

Plante miraculoase pentru durerile de cap

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au apelat la tot felul de plante sau combinații de plante, pentru a scăpa de dureri. Puteți face acest lucru, chiar și atunci când aveți migrene. Există câteva plante cu adevărat miraculoase, atunci când vine vorba de dureri de cap. 

De exemplu, ginko biloba vă scapă de migrene, dar le și previne.

Este un produs natural care ajută circulația cerebrală, pentru că este bogat în flavonoide. Acestea au efect antioxidant și nu permit radicalilor liberi să vă afecteze celulele cerebrale. 

De ajutor vă este și roinița, mai exact frunzele acesteia. O puteți consuma atât sub formă de pulbere, cât și macerată la rece. Fiind un tonic cerebral, roinița vă scapă imediat chiar și de cea mai supărătoare migrenă. Poate fi folosită și la copii. 

În cazul în care durerea de cap provine de la sinuzită, apelați la ghimbir. Faceți o pastă din el și o aplicați pe frunte. Aveți grijă că ghimbirul irită pielea. Așadar, dacă știți că sunteți mai sensibil, folosiți o cremă pe frunte, înainte de a aplica ghimbirul. 

De asemenea, ghimbirul se poate consuma amestecat cu apă. Are același efect miraculos și vă scapă de durerea de cap. Este știut că acest produs are și efect antiinflamator, tocmai de aceea este indicat în cazul sinuzitei. 

Și lavanda este benefică în cazul migrenelor. Puteți să puneți sub limbă o lingură de pulbere de flori de lavandă sau puteți să vă ungeți tâmplele cu ulei de lavandă. 


Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciunea de dimineață. Cum să te rogi după ca să-ți meargă bine toată ziua

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Dieta de slăbit 7 kg într-o săptămână. Principii de bază și sugestie de meniu

Cum să slăbești 4 kilograme în 14 zile cu paste făinoase

Oana Roman a ajuns pe mâna medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut vedeta

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Ce culoare se asortează cu gri. Ce trebuie să eviți atunci când porți gri

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri