Sarmalute de post in foi de vita, cu ciuperci si orez


Sarmalute de post in foi de vita, minunate in post si diete vegane.

Sarmalutele cu ciuperci si orez sunt foarte cautate in perioada postului. Daca vrei ca si in aceasta perioada din an sa mananci bine si sanatos, sa nu te indepartezi prea mult de la gustul obisnuit al mancarurilor atunci exista si varianta sarmalelor fara carne, dar extraodinar de bune si usoare. Prepara-le in foi de vita, pentru a te bucura de un gust proaspat si fresh. Daca nu tii post, atunci le poti adauga si putina smantana, pentru ca se potriveste de minune.

Ingrediente

200 grame de orez
300 grame ciuperci
150 grame ceapa
200 ml ulei
1 litru bors
foi de vita (proaspete sau conservate)
1 lingura faina
patrunjel, marar
sare, piper

Mod de preparare

Ceapa se taie fin si se caleste in putin ulei, se adauga orezul spalat, se prajesc putin impreuna, se adauga ciupercile, mararul si patrunjelul, se stinge compozitia cu apa clocotita in cantitate de doua ori mai mare decat cea de orez, dupa ce incepe sa fiarba se acopera cratita cu un capac si se lasa la foc mediu, pana cand orezul de umfla bine.

Citeste continuarea pe Mooza.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Ela Crăciun face terapie cu bambus! Ce beneficii are acest masaj? "Combate celulita"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri