Sărbători de iarnă 2020. Restricții în magazine, din cauza Covid-19

Restricții în magazine
Restricții în magazine pe perioada sărbătorilor de iarnă

Iată ce restricții vor exista în magazine în următoarea perioadă, din cauza Covid-19. Ce se întâmplă vineri cu hypermarketurile și mallurile din Capitală.

Anunț de ultimă oră legate de sărbătorile de iarnă. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu și Primarul General, Nicușor Dan, vor adopta vineri noi măsuri legate de activitatea mall-urilor şi supermarket-urilor, în perioada sărbătorilor de iarnă.

După ce marți și miercuri Capitala a înregistrat cele mai multe îmbolnăviri din cauza coronavirusului, respectiv 1946 de cazuri noi, iar coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile și raportate în creștere a ajuns la 6.77,

s-a luat decizia de a se adopta noi măsuri legate de activitatea mall-urilor și a supermarketurilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Vineri, s-ar putea hotărî noi reguli privind obligativitatea dezinfectării la intrarea în mall-uri, intrarea și ieșirea pe fluxuri diferite și limitarea numprului de clienți, precum și interzicerea cărucioarelor de mână, pentru ca toți clienții să respecte astel, în magazin, distanța minimă.

Citeste si: Slujbele de sărbători. Ce reguli au stabilit Guvernul și Patriarhia

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Respectarea cu stricteţe a normelor şi restricţiilor aflate deja în vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor măsuri mai severe sau mai stricte. Deci încercăm, atât timp cât în spaţiul juridic există norme, restricţii, să verifcăm respectarea acestor norme existente deja. Eventual, gradual. Dar deocamdată noi am comunicat – tocmai pentru evitarea impunerii de noi măsuri de restricţii severe.

Citeste si: Carantină totală în București?! Marcel Ciolacu: „Nu se poate altfel."

Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea acestor controale care să vizeze respectarea normelor existente deja tocmai pt ca s-a constatat o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor dar şi o relaxare din partea populaţiei”, a declarat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefectului Capitalei.

Restricții în magazine
Restricții în magazine în timpul sărbătorilor de iarnă[Sursa foto: PixaBay]

Slujbele de sărbători. Ce reguli au stabilit Guvernul și Patriarhia

În plus, au fost luate măsuri și cu privire la slujbele de Crăciun.

-Activitățile religioase pot avea loc în interiorul, în exteriorul lăcașului de cult sau simultan, cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult.

-Persoanele care participă la activitățile religioase trebuie să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.

Citește continuarea AICI pentru a vedea care sunt noile reguli.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Majoritatea companiilor municipale dispar. Ce a declarat Nicușor Dan

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Nicușor Dan, anunț îngrijorător: „Nu putem să facem mai mult..."

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies