Sărbători de iarnă 2020. Restricții în magazine, din cauza Covid-19

Restricții în magazine
Restricții în magazine pe perioada sărbătorilor de iarnă

Iată ce restricții vor exista în magazine în următoarea perioadă, din cauza Covid-19. Ce se întâmplă vineri cu hypermarketurile și mallurile din Capitală.

Anunț de ultimă oră legate de sărbătorile de iarnă. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu și Primarul General, Nicușor Dan, vor adopta vineri noi măsuri legate de activitatea mall-urilor şi supermarket-urilor, în perioada sărbătorilor de iarnă.

După ce marți și miercuri Capitala a înregistrat cele mai multe îmbolnăviri din cauza coronavirusului, respectiv 1946 de cazuri noi, iar coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile și raportate în creștere a ajuns la 6.77,

s-a luat decizia de a se adopta noi măsuri legate de activitatea mall-urilor și a supermarketurilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Vineri, s-ar putea hotărî noi reguli privind obligativitatea dezinfectării la intrarea în mall-uri, intrarea și ieșirea pe fluxuri diferite și limitarea numprului de clienți, precum și interzicerea cărucioarelor de mână, pentru ca toți clienții să respecte astel, în magazin, distanța minimă.

Citeste si: Slujbele de sărbători. Ce reguli au stabilit Guvernul și Patriarhia

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Respectarea cu stricteţe a normelor şi restricţiilor aflate deja în vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor măsuri mai severe sau mai stricte. Deci încercăm, atât timp cât în spaţiul juridic există norme, restricţii, să verifcăm respectarea acestor norme existente deja. Eventual, gradual. Dar deocamdată noi am comunicat – tocmai pentru evitarea impunerii de noi măsuri de restricţii severe.

Citeste si: Carantină totală în București?! Marcel Ciolacu: „Nu se poate altfel."

Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea acestor controale care să vizeze respectarea normelor existente deja tocmai pt ca s-a constatat o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor dar şi o relaxare din partea populaţiei”, a declarat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefectului Capitalei.

Restricții în magazine
Restricții în magazine în timpul sărbătorilor de iarnă[Sursa foto: PixaBay]

Slujbele de sărbători. Ce reguli au stabilit Guvernul și Patriarhia

În plus, au fost luate măsuri și cu privire la slujbele de Crăciun.

-Activitățile religioase pot avea loc în interiorul, în exteriorul lăcașului de cult sau simultan, cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult.

-Persoanele care participă la activitățile religioase trebuie să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.

Citește continuarea AICI pentru a vedea care sunt noile reguli.Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Majoritatea companiilor municipale dispar. Ce a declarat Nicușor Dan

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Modul inedit în care Pınar Deniz și-a luat rămas bun de la echipa serialului turcesc "Secrete de familie" (Yargı) - VIDEO

Nicușor Dan, anunț îngrijorător: „Nu putem să facem mai mult..."

Roberta, supărată foc pe Sebastian, după ce a observat că este cu ochii după alte fete pe rețelele sociale! Concurenta a hotărât să pună punct relației! „Eu nu pot așa! Să stau să mă consum non stop!”

„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A făcut-o să tremure de frică și să țină ascuns totul până astăzi


Cookies