Sărbătoare mare pe 20 ianuarie. Rugăciunea ce te ajută să faci copii


Ce sfânt important este prăznuit astăzi.


In articol:

Sărbătoare importantă pe data de 20 ianuarie. Creștinii îl prăznuiesc în această zi pe Sfântul Eftimie cel Mare.

Despre acest sfânt se spune că a vindecat pe mulți de boli și că a hrănit patru sute de oameni, având doar câteva pâini mici.

Tot el este și cel care a vindecat numeroase femei de infertilitate. Din acest motiv, femeile care nu pot face copii se roagă la Sfântul Eftimie pentru a deveni cât mai repede mame.

Citeste si: Cele trei rugaciuni care au salvat-o de boala pe Carmen Serban! Cantareata nu lasa sa treaca nicio zi fara sa respecte aceste ritualuri spirituale

Citeste si: Când nu se fac nunți în 2020

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului care desface necazurile din viața ta

Se mai spune despre Sfântul Eftimie că, la moartea unui călugăr care trecea drept om înţelept şi înfrânat, dar care în fapt era cu totul altfel, fericitul a văzut un înger trăgându-i sufletul din el cu o suliţă şi a auzit şi glas care vădea faptele ruşinoase cele ascunse ale monahului.

Rugăciune către Sfântul Eftimie cel Mare, care te ajută să faci copii și să te vindeci

O, Sfinte Preacuvioase Parinte Eftimie, mare nevoitorule si cald folositorule, apuca inainte cu sfintele tale rugaciuni cele catre milostivul Dumnezeu, roaga-te, imblanzeste-L, fa-L milostiv noua celor ce cadem cu umilinta la tine, cela ce din pruncie te-ai dat pe tine Domnului, ranindu-te de focul dragostei Lui, ai parasit toate desertaciunile lumesti ca pe niste gunoaie, Lui ai urmat cu toata dragostea, iubindu-L mai mult decat pe toate bunatatile cele trecatoare ale lumii acesteie.

Sfântul Eftimie
Sfântul Eftimie

Rugăciunea lui Sf. Eftimie cel Mare

Pentru ca luminandu-ti ochii sufletului tau, cu toata inima ai slujit ca un inger in trup, Lui, care te-a si preamarit dupa multele tale trude si osteneli cu darul minunilor Sale in viata si dupa moarte, caci asa preamareste Dumnezeu pe cei ce-L maresc cu lauda si fapte bune.

Asadar, Sfinte Preacuvioase Parinte Eftimie, ca cel ce in cer fiind neincetat te rogi cu Preacurata Maica a lui Dumnezeu si cu toti sfintii pentru intarirea sfintelor lui Dumnezeu Biserici, a bunilor conducatori si a supusilor lor, ca

sa asculte de legile tarii, pentru intarirea fratilor si a tot clerul ortodox si cinul calugaresc si pentru mantuirea tuturor dreptcredinciosilor crestini din toata lumea, roaga-te si pentru noi ca sa fim aparati de vrasmasii vazuti si nevazuti, fii solitor si rugator pentru noi catre Domnul Dumnezeu.

Izbaveste-ne de toata ispita neasteptata si de muncile cele vesnice, ca sa aflam mila in ziua Infricosatei Judecati si sa ne invrednicim acelor nespuse bunatati, privind si preamarind Lumina cea preadulce si desfatata a fetei Preamilostivului Dumnezeu, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh in veci. Amin.

Foto: Doxologia.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Când nu se fac nunți în 2020

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Sfântul Ștefan. Tradiții și obiceiuri. Ce este interzis să faci pe 27 decembrie

Sărbătoare mare azi! Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor

Profeția Părintelui Arsenie Boca despre postul Crăciunului: „E aproape”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

|| NOTEAZĂ || Cifra destinului influențează viața unei persoane. Cum obții bunăstarea prin intermediul numerologiei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri