Ce nu este bine să faci astăzi.
Creștin-ortodocșii sărbătoresc Sfântul Ștefan în a treia zi de Crăciun. Acest sfânt este primul martir al Bisericii și unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos.
În fiecare an, creștinii îl părznuiesc pe Sfântul Ștefan pe data de 27 decembrie. Este unul dintre cei mai îndrăgiți sfinți din calendar, iar sute de mii de români îi poartă numele.
Potrivit datele de la Ministerul Afacerilor Interne, numele Sfântului Ştefan este purtat de aproximativ 422.000
Sfântul, al cărui nume, în limba greacă, înseamnă „cunună”, a fost condamnat la moarte în anul 33, pentru că propovăduia credinţa în rândul oamenilor.
Există și o mulțime de tradiții și superstiții legate de această zi. Conform tradiției populare, sunt interzise deplasările în zone montane ori în locuri izolate care ar putea pune viața în pericol.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Rugăciunea de Crăciun care face minuni! Toată lumea trebuie să o știe
Cei care au probleme de sănătate este bine ca în această zi să aducă în casa lor o icoană sfințită cu Sfântul Ștefan.
De asemenea, și cei care au proces este bine să dea de pomană în această zi și să se roage la icoana Sfântului Ștefan.De asemenea, este bine să faci pace în această zi cu cei care ți-au greșit sau cărora le-ai greșit. Tot azi, este interzis să coși, să speli și să calci
În unele zone din Muntenia se prepară pâinicile Sfântului Ștefan, dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac și se sfințesc la biserică, apoi se împart copiilor săraci.
Rugăciunea pentru binele familiei
Aşa ne luminează şi pe noi, Sfinte Ştefane, şi noi am greşit, Cum i-ai iertat pe oamenii cei răi, Te roagă lui Hristos necontenit; Te roagă pentru noi, cei păcătoşi, Ce azvârlim cu pietre în minuni, Să fim şi noi ca tine, credincioşi, Şi decât suntem, să fim… mult mai buni!. Amin!".
foto: doxologia.ro.