Sărbătoare mare astăzi! Rugăciunea care vindecă și face minuni


Rostește astăzi cea mai puternică rugăciune pentru vindecare.


In articol:

Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer. Pe data de 9 noiembrie, este prăznuit Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer.

Sfântul Nectarie Taumaturgul s-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel din nordul Greciei, primind numele de Anastasie.

La 14 ani pleacă la Constantinopol, pentru studii. În 1866, ajunge în insula Chios, unde lucrează ca pedagog şi dascăl. La 27 de ani, devine monah la Mănăstirea Nea Moni, primind numele de Lazăr. După un an de zile este hirotonit diacon, primind numele Nectarie, scrie crestinortodox.ro. După cursurile Facultăţii de Teologie din Atena, pleacă în Egip, ajungând la biserica "Sfântul Nicolae", din Cairo. La 15 ianuarie 1889, patriarhul Sofronie îl hirotoneşte mitropolit onorific de Pentapolis.

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului care desface necazurile din viața ta

Citeste si: Blestemul cel mai puternic. Tot ce trebuie să știi despre blesteme și puterea lor, explicat de Lidia Fecioru

Citeste si: Blestemul cel mai puternic. Tot ce trebuie să știi despre blesteme și puterea lor, explicat de Lidia Fecioru

După ce mai mulți slujitori ai Bisericii din Alexandria l-au acuzat pe Nectarie că ar vrea să ia locul patriarhului, este trimis în Grecia, iar Patriarhul Sofronie îi retrage cinstea arhierească. Întemeiază Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, unde rămâne până la sfârşitul vieţii. Deşi moare din cauza cancerului, el este vindecător de cancer şi de alte boli grave, scrie crestinortodox.ro. Trupul său este descoperit neputrezit şi izvorând mir.

Moaştele Sfântului Nectarie se găsesc la:

- Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti (părticele din moaştele sale sunt prezente aici din anul 2002);

- biserica "Sfântul Nectarie" din cartierul Alexandru cel Bun, din Iaşi (în anul 2006, la hramul Cuvioasei Parascheva din Iaşi, Înalt Preasfinţitul Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina, a dăruit pe 15 octombrie, o părticică din moaştele sfântului acestei biserici)

- paraclisul Mănăstirii "Maica Domnului- Bucuria neaşteptată" din Mănăstirea rupestră Şinca Veche, judeţul Braşov (moaştele au fost dăruite de Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos);

-Manastirea Putna;

- Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.

Rugăciunea pentru vindecare, făcătoare de minuni

O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, nevred­nicii robii tăi, căci către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre. Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus­pinele noastre și nu ne trece cu ve­derea pe noi, ticăloșii și scârbiții, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas nea­jutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferința?

Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scârbiții, să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm, o, alesule ierarh, de mulți­mea tă­mă­duirilor pe care le-ai făcut, nou doc­tor fără-de-arginți arătându-te. Nu cu­noaș­tem nici sufe­rință și nici durere pe care să nu le poți alina.

Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bol­navi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugăm ție, Sfinte Ie­rarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugă­ciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecu­vântăm pe Dum­nezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

foto: doxologia.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Foile de dafin: beneficii si proprietati

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Cat de dependenta esti de partenerul tau, in functie de zodie

Cum iti dai seama daca are planuri serioase cu tine, in functie de zodie

Combinatii zodiacale pline de fericire

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cei mai doriti barbati ai horoscopului: zodii carora nu le poti rezista

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri