Salata grecească reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de salată grecească. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă salată grecească, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Salată grecească
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de salată grecească, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 3 persoane
Ingrediente – Salată grecească
Ingrediente pentru salată
- o salată verde, spălată și tocată
- un castravete, curățat de coajă și feliat
- 2 roșii mari, tocate
- un ardei gras roșu, fără semințe și feliat
- o ceapă roșie mică, feliată subțire
- o jumătate de cană de măsline negre, fără sâmburi
- 120 de grame de brânză feta, tăiată în cubulețe
Ingrediente pentru dressing
- un sfert de cană de ulei de măsline
- 2 linguri de oțet de mere
- o linguriță de oregano uscat
- o jumătate de linguriță de muștar
- un cățel de usturoi, tocat
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
Ingrediente în plus (opțional)
- pui fiert
- creveți
- ierburi proaspete (pătrunjel sau mărar)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 3 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Sucul de lămâie, ajută la diete sau îngrașă?
Mod de preparare - Salată grecească
Pasul 1. În primul și-n primul rând, trebuie să începeți prin a spăla și toca o salată verde, pe care o vom pune deoparte într-un bol mare special pentru salată.
Pasul 2. În continuare, curățați de coajă și feliați rondele un castravete, tăiați în cubulețe potrivite sau în jumătăți, 2 roșii mari, scăpați de semințele unui ardei gras roșu, pe care ulterior îl veți felia în cubulețe potrivite, iar ceapa roșie mică, se va felia subțire.
Pasul 3. Acum vom scoate și sâmburii de la o jumătate de cană de măsline negre, pe care ulterior le vom adăuga în bol. În continuare, vom tăia în cubulețe și 120 de grame de brânza feta direct peste ingredientele pentru salata din bol.
Pasul 4. Acum ne vom ocupa și de prepararea dressing-ului. Așadar, vom avea nevoie de un bol mic, în care vom amesteca un sfert de cană de ulei de măsline, 2 linguri de oțet de mere, o linguriță de oregano uscat, o jumătate de linguriță de muștar, dar și un căței de usturoi tocat mărunt. Dressing-ul se asezonează cu sare și piper negru măcinat (după gust). În continuare, vom bate din nou sosul chiar înainte de a-l folosi, deoarece uleiul și oțetul se pot separa.
Pasul 5. Stropiți dressing-ul peste salată și amestecați ușor pentru a acoperi toate ingredientele aflate în bol, dar și pentru a dressing-ul să ajungă pe toată suprafața lor. Puteți adăuga în plus, chiar și câteva fire de pătrunjel proaspăt.
Pasul 6. De asemenea, dacă vă doriți să obțineți o salată mai consistentă, adăugați niște pui fiert sau creveți, pentru o versiune vegană, nu adăugați brânza feta. Puteți opta și pentru a adăuga câteva ierburi proaspete (pătrunjel sau mărar), pentru un plus de aromă, iar dacă preferați un gust mai acru, adăugați mai mult oțet de mere la dressing, iar rețeta este gata!
Salata grecească este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pui fraged cu ciuperci, suficient de elegant pentru o cină specială