Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România! Cine va primi mai mulți bani

Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România! Cine va primi mai mulți bani
Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România! Cine va primi mai mulți bani

Potrivit ultimului sondaj al unei platforme de angajare din România, șase din zece companii spun că și-au bugetat o creștere salarială în acest an, față de 73,7% anul trecut.

2022 a fost un an în care cea mai mare parte a angajaților au putut să își renegocieze salariile pentru că piața le-a creat contextul favorabil în acest sens.

Citește și: Vești bune pentru milioane de femei din România! Când vor primi a doua tranșă de bani pentru tichete sociale 2023

Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în României

Ana Călugaru a mărturisit că majoritatea angajatorilor nu actualizat salariile cu inflația și au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii.

„2022 a fost un an în care cea mai mare parte a angajaților au putut să își renegocieze salariile pentru că piața le-a creat contextul favorabil în acest sens. Pare că și 2023 este în aceeași linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au făcut anul trecut includ majorări salariale în medie cu 5%- 10%.

Este o marjă procentuală aplicată și anul trecut, în cea mai mare parte a cazurilor. Chiar dacă majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariile cu inflația, au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii, știind că acesta, este până la urmă, principalul criteriu care îi determină pe candidați să își schimbe jobul”, a spus Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul unei platforme de angajare.

Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Un sfert dintre respondenții la sondaj au declarat că salariul lor nu va crește cu mai mult de 5% în acest an, 37,5% au în vedere o creștere între 5% și 10% față de anul trecut, 20,8% se așteaptă la o creștere între 10% și 20%, iar 12,5% spun că salariul lor va fi ajustat în funcție de inflație.

Calendarul acestor creșteri este deja aliniat, 68,2% dintre angajatori spunând că acestea vor viza toți angajații din cadrul companiei; 18,2% spun că managerii de departament vor stabili creșterile salariale în funcție de performanță; 9,1% vor bugeta creșteri salariale

în mod special pentru noii angajați; 4,5% vor viza profesioniștii interni ca metodă de retenție.

„21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm că nu vor aplica o astfel de măsură în 2023, iar principalul motiv pe care îl invocă în acest sens este faptul că se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei. Un alt argument, menționat de 12% dintre respondenți, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot susține creșteri salariale în acest an”,  a

explicat Ana Călugăru.

Vânzările, resursele umane, producția, telecomunicațiile, IT, sectorul bancar și agricultura sunt principalele domenii în care vor crește salariile în următoarele luni.

Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România!
Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România![Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ștefania a luat decizia mult așteptată în privința lui Cosmin! „A demonstrat, prin mesajele alea, că ar fi cu mine doar pentru emisiune și pentru bani”. Primele declarații ale concurentei, după descalificarea iubitului ei din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Cele mai multe companii sunt din București

Majoritatea companiilor participante la sondaj au fost din București (47,7%), în timp ce următoarele județe în ceea ce privește reprezentarea au fost Cluj, Mureș, Prahova, Vlasov, Constanța, Timiș, Bacău și Suceava.

Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România!
Salarii mai mari cu 10% pentru mii de femei în România![Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste bună pentru pensionare! Cine poate cumula pensia cu salariul sau alte venituri

 Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului! Ce tip de vouchere vor fi acordate în România

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Sfatul zilei din 20 iunie 2024. O zodie are multă energie

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies