Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România! De când sunt valabile


Propunerea privind voucherele de vacanță pentru angajații din sistemul privat a fost semnată de 140 de parlamentari. Iată despre ce este vorba!


In articol:

Potrivit președintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, un salariat este cel care muncește în sistemul bugetar, dar și cel care își desfășoară activitatea în sistemul privat.

Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România

În cadrul dezbaterii pentru Propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanță și salariaților din sectorul privat, aceasta a menționat faptul că Parlamentul își dorește să elimine inechitățile dintre bugetari și angajații din domeniul privat, primind astfel semnăturile

a 140 de parlamentari. Așadar, normal este ca sistemul de beneficii să fie unul echitabil.

„Dezbaterea va avea o cuprindere mai mare- aceea de arăta că Parlamentul are voința de a elimina inechitățile dintre bugetari și angajații în mediul privat. Se vede voință politică în acest sens! În favoarea acestei propuneri au semnat nu mai puțin de 140 de parlamentari! Este foarte bine că pornim această discuție de fond de la voucherele de vacanță: pentru că toată lumea a auzit de ele și pentru că aceasta a fost o politică publică de succes, cu rezultate bune pentru angajați și pentru turism.

Și este normal să extindem o măsură care dă rezultate! Salariat este și cel care lucrează în sistemul bugetar, dar și cel care își desfășoară activitatea în sistemul privat. Obiectivul urmărit de angajator fie el stat, fie privat- de la fiecare angajat în parte este același: productivitate la cel mai înalt nivel. Normal este ca și sistemul de beneficii să fie echitabil”, spune președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, în cadrul dezbaterii privind Propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanță și salariaților din sectorul privat, organizată de Comisia pentru antreprenoriat și turism.

Citește și: Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului! Ce tip de vouchere vor fi acordate în România

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cum a trădat-o Carlos Vives pe Shakira? „Nici măcar Iuda nu a îndrăznit să facă atât de multe”- radioimpuls.ro

Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România

[Sursa foto: Facebook]

De asemenea, Alina Gorghiu a accentuat că bugetarii au parte de câțiva ani de vouchere de vacanță, în prezent de 1.450 de lei pe an, „un bonus care oferă angajatului opțiuni de calitate de petrecere a timpului liber alături de membrii familiei”. Proiectul care prevedere extinderea sistemului voucherelor de vacanță încurajează încheierea de contracte de muncă și reduce presiunea fiscală în condițiile în care, în România, costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE.

„Proiectul de acum prevede extinderea sistemului voucherelor de vacanță suportate din bugetul de stat și la cei 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, eliminând, așa cum spuneam, o discrepanță importantă, între angajații din sectorul bugetar și cei de la privat. Fără ca angajatorii privați să facă un efort propriu! Este o măsură care încurajează încheierea de contracte de muncă și reduce presiunea fiscală în condițiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE. Un element foarte important este faptul că cea mai mare parte din valoarea acestor vouchere de vacanță, cel puțin două treimi, se va întoarce în economie.(...) Sectorul privat este motorul economiei, el trebuie impulsionat, nu discriminat! Angajații din România trebuie să beneficieze de aceleași politici publice indiferent de angajator”, încheie Gorghiu.

Citeste si: „La cum arată soțul tău, sigur s-ar uita după altele”. Logodnica lui Culiță Sterp, criticată în mediul online pentru numărul de kilograme- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 29 mai 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Citește și: Viitoarele pensionare pot avea de suferit! Punctul de pensie urmează să fie modificat

Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România

[Sursa foto: freepik]


Abonează-te pe

Citește și:

Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului! Ce tip de vouchere vor fi acordate în România

Viitoarele pensionare pot avea de suferit! Punctul de pensie urmează să fie modificat

Trucul pentru a curăța perfect cuptorul cu microunde. Cel mai ieftin și rapid mod - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Cat a costat prima rochie de mireasa a Ginei Pistol! - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc - kanald.ro

Calendar ortodox 28 mai 2023. Ce sfânt este cinstit astăzi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 29 mai 2023. O zodie este apreciată la adevărata sa valoare
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri