Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România! De când sunt valabile

Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România! De când sunt valabile
Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România! De când sunt valabile

Propunerea privind voucherele de vacanță pentru angajații din sistemul privat a fost semnată de 140 de parlamentari. Iată despre ce este vorba!

Potrivit președintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, un salariat este cel care muncește în sistemul bugetar, dar și cel care își desfășoară activitatea în sistemul privat.

Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România

În cadrul dezbaterii pentru Propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanță și salariaților din sectorul privat, aceasta a menționat faptul că Parlamentul își dorește să elimine inechitățile dintre bugetari și angajații din domeniul privat, primind astfel semnăturile a 140 de parlamentari.

Așadar, normal este ca sistemul de beneficii să fie unul echitabil.

„Dezbaterea va avea o cuprindere mai mare- aceea de arăta că Parlamentul are voința de a elimina inechitățile dintre bugetari și angajații în mediul privat. Se vede voință politică în acest sens! În favoarea acestei propuneri au semnat nu mai puțin de 140 de parlamentari! Este foarte bine că pornim această discuție de fond de la voucherele de vacanță: pentru că toată lumea a auzit de ele și pentru că aceasta a fost o politică publică de succes, cu rezultate bune pentru angajați și pentru

turism. Și este normal să extindem o măsură care dă rezultate! Salariat este și cel care lucrează în sistemul bugetar, dar și cel care își desfășoară activitatea în sistemul privat. Obiectivul urmărit de angajator fie el stat, fie privat- de la fiecare angajat în parte este același: productivitate la cel mai înalt nivel. Normal este ca și sistemul de beneficii să fie echitabil”, spune președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, în cadrul dezbaterii privind Propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanță și salariaților din sectorul privat, organizată de Comisia pentru antreprenoriat și turism.

Citește și: Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului! Ce tip de vouchere vor fi acordate în România

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România[Sursa foto: Facebook]

De asemenea, Alina Gorghiu a accentuat că bugetarii au parte de câțiva ani de vouchere de vacanță, în prezent de 1.450

de lei pe an, „un bonus care oferă angajatului opțiuni de calitate de petrecere a timpului liber alături de membrii familiei”. Proiectul care prevedere extinderea sistemului voucherelor de vacanță încurajează încheierea de contracte de muncă și reduce presiunea fiscală în condițiile în care, în România, costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE.

„Proiectul de acum prevede extinderea sistemului voucherelor de vacanță suportate din bugetul de stat și la cei 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, eliminând, așa cum spuneam, o discrepanță importantă, între angajații din sectorul bugetar și

cei de la privat. Fără ca angajatorii privați să facă un efort propriu! Este o măsură care încurajează încheierea de contracte de muncă și reduce presiunea fiscală în condițiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE. Un element foarte important este faptul că cea mai mare parte din valoarea acestor vouchere de vacanță, cel puțin două treimi, se va întoarce în economie.
(...) Sectorul privat este motorul economiei, el trebuie impulsionat, nu discriminat! Angajații din România trebuie să beneficieze de aceleași politici publice indiferent de angajator”
, încheie Gorghiu.

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești zemoase, de la producătorii locali, în piață. S-au ieftinit considerabil față de luna trecută- kanald.ro

Citește și: "L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure- stirilekanald.ro

Citește și: Viitoarele pensionare pot avea de suferit! Punctul de pensie urmează să fie modificat

Vouchere de vacanță pentru milioane de femei din România[Sursa foto: freepik]Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Viitoarele pensionare pot avea de suferit! Punctul de pensie urmează să fie modificat

TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO

Kassandra, fiica adoptivă a Danei Rotariu, gest sfâșietor după moartea mamei sale

"Se gândea ca să regizeze relația. Toate lucrurile au fost o minciună". Ies la iveală detalii uluitoare despre mariajul dintre Maria Constantin și Marcel Toader

Alegere neașteptată pentru Alev

Sindy și Vlădaia, eliminate de la Insula de 1 milion! Strategia care le-a trimis direct acasă. Primele declarații: „Când te auto propui, riști să pleci acasă”

"Să plece!" Verdict crunt în gala fără eliminare din "Casa Iubirii". Antoni, Cosmin, Ștefania, în plin coșmar. "Nu știu ce să mai cred, vreau să fiu propus spre eliminare"


Cookies