Viitoarele pensionare pot avea de suferit! Punctul de pensie urmează să fie modificat

Viitoarele pensionare pot avea de suferit! Punctul de pensie urmează să fie modificat

Creșterea vârstei de pensionare în România este acum un subiect fierbinte. Potrivit autorităților, legea, care prevede o majorare voluntară, are de fapt unele beneficii pentru români, printre care și schimbarea punctelor de pensionare.

Proiectul de lege al Partidului Liberal, privind creșterea voluntară a vârstei de pensionare la 70 de ani este un proiect de lege care datează de pe vremea fostului ministru al Muncii, Raluca Turcan.

Citește și: Femeile din România care se pot pensiona mai devreme! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Viitoarele pensionare pot avea de suferit

Pe de altă parte, PSD se opune acestui plan, iar potrivit secretarului general al partidului, Paul Stănescu, dezbaterea pe această temă ar trebui rezolvată înainte de a provoca o nouă "îngrijorare" pentru români.

Cu toate acestea, Planul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNR) ar trebui să favorizeze creșterea vârstei de pensionare, astfel încât românii să poată lucra în mod voluntar până la vârsta de 70 de ani. Aceasta este o etapă prevăzută în PNRR, în care țara se angajează să "stabilească o vârstă de pensionare voluntară, care este de 70 de ani", iar executivul a planificat mai multe reduceri de taxe.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește și: Cauza morții Laurei Roşca, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

Viitoarele pensionare pot avea de suferit

Viitoarele pensionare pot avea de suferit

[Sursa foto: shutterstock]

Se dau bani în plus la pensie dacă te pensionezi după 65 de ani

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a explicat miercuri despre ce fiscalități fiscale este vorba. El a spus că anul până la care trebuie să ducem la bun sfârșit acest lucru este anul 2035 și, pe de altă parte, avem sistemul de facilități care se referă la sistemul public de pensii şi este opțional pentru cei care, deși au îndeplinit vârsta de pensionare de 65 de ani, hotărăsc să rămână pe piața muncii până la 70 de ani. 

„Într-adevăr, avem cele două lucruri precizate în Planul Național de Redresare și Reziliență. Primul este cel referitor la egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei. Anul până la care trebuie să ducem la bun sfârșit acest lucru este anul 2035 și, pe de altă parte, avem sistemul de facilități care se referă la sistemul public de pensii şi este opțional pentru cei care, deși au îndeplinit vârsta de pensionare de 65 de ani, hotărăsc să rămână pe piața muncii până la 70 de ani.

Acum încă nu este definit acest sistem de facilități, dar țări precum Polonia au astfel de facilități în care se oferă procente sau, la noi, valori ale punctului de pensie suplimentar, dacă rămân în activitate o perioadă de timp și este prevăzut pe trepte acest sistem. Decizia este a fiecăruia dintre cei vizați, dacă optează sau nu să rămână activi pe piața muncii. Toate statele membre ale Uniunii Europene au același tip de problemă, cu volumul de cheltuieli destul de mare pentru sistemele publice de pensii și, din păcate, cu numărul redus al celor care sunt activi pe piața muncii și susțin cu resurse sistemele publice de pensii. Nu întâmplător Comisia Europeană a stabilit condiții de sustenabilitate pentru noi, în planul național de redresare și reziliență, încât să avem siguranța că putem finanța pe termen lung cheltuielile. Este limpede trecut în Planul Național de Redresare și Reziliență, Guvernul va decide și coaliția dacă aceste lucruri vor fi puse în aplicare și vor intra în vigoare. Și, desigur, aici trebuie să fim conștienți în același timp că orice reformă pe care nu o ducem la bun sfârșit ne poate costa sute de milioane de euro.Este o decizie a Guvernului și a coaliției în ce privește implementarea acestor lucruri, care sunt clar precizate în PNRR”, a declarat Marcel Boloş.

Citește și: Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa iubirii, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Viitoarele pensionare pot avea de suferit

Viitoarele pensionare pot avea de suferit

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Femeile din România vor primi vouchere de vacanță, în valoare de 1450 de lei! Banii se deduc din impozitul pe venitCitește și:

Veste bună pentru femeile din România! Cine va beneficia de 600 de lei în plus

Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

ego.ro Ce trebuie să adaugi neapărat în butoiul cu murături. Ingredientul special care le dă savoare

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cine este românul care a câștigat „America's Got Talent” și premiul de 1 milion de dolari

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies