Veste bună pentru femeile din România! Cine va beneficia de 600 de lei în plus

Veste bună pentru femeile din România! Cine va beneficia de 600 de lei în plus
Veste bună pentru femeile din România! Cine va beneficia de 600 de lei în plus

Este vestea momentului. De la 1 aprilie, adică în mai puțin de două săptămâni, mulți români vor primi gratuit un voucher de 600 de lei, aceasta fiind cea mai fierbinte știre despre ajutorul de stat în acest moment. Cu toate acestea, voucherul are anumite condiții și nu este disponibil pentru toată lumea. Voucherul este oferit de ceva timp, dar valoarea lui va crește de la această dată.

Un proiect de lege depus recent de Ministerul Muncii, condus de Marius Budăi, ar urma să majoreze alocația pentru copiii sub doi ani cu câteva zeci de lei, până la 600 de lei. Dacă proiectul de lege va fi aprobat, părinții vor primi banii în plus începând cu luna aprilie.

Citește și: Care vor fi pensiile femeilor din România, în funcție de salariu. Cum se calculează banii româncelor

Veste bună pentru femeile din România

Veste bună pentru femeile din România
Veste bună pentru femeile din România[Sursa foto: freepik]

Astfel, potrivit documentului citat mai sus, valoarea tichetului de creșă în România va crește cu 30 de lei în fiecare lună, începând cu luna aprilie, potrivit ordinului emis de autoritățile Ministerului Muncii pentru dezbatere publică.

Conform legislației în vigoare, Legea nr. 165 din 2018 prevede acordarea de tichete de creșă pentru angajații din sectorul public și privat care nu beneficiază de concedii și indemnizații acordate pentru creșterea copiilor în vârstă de până la doi ani.

Valoarea actuală a tichetului de creșă este de 570 de lei, potrivit Decretului 2.062/2022, și va crește la 600 de lei pe lună începând de luna viitoare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Art. 1. – Pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art.

33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 600 lei.

Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2023, respectiv august 2023 și septembrie 2023”, se arată în proiectul aflat pe masa ministerului, potrivit edupedu.ro.

Cine primește tichete de creșă și care sunt condițiile de acordare

Veste bună pentru femeile din România
Veste bună pentru femeile din România[Sursa foto: shutterstock]

Practic, tichetele de creșă sunt tichete valorice acordate lunar lucrătorilor care nu beneficiază de concediu și indemnizații parentale până la vârsta de doi ani sau până la trei ani pentru copiii cu dizabilități. Aceste tichete sunt oferite atât angajaților din sectorul privat, cât și celor din sectorul public.

Voucherele de creșă pot fi folosite numai pentru a plăti pentru îngrijirea copiilor într-un centru de zi. Tichetele de creșă se eliberează la cererea unuia dintre părinții sau tutorii cărora le-a fost încredințată îngrijirea și educația copilului, pe baza manualului familiei.

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

Cuantumul alocației pentru îngrijirea copilului se plătește cumulat cu alocația de stat pentru copii și cu suplimentul de stimulare plătit la întoarcerea la locul de muncă.

Tichetele de creșă nu sunt disponibile pentru asistenții maternali profesioniști sau pentru persoanele ale căror copii sunt găzduiți și ale căror măsuri extraordinare au fost stabilite în conformitate cu Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului (republicată, cu modificările și completările ulterioare).

Citește și: Veste bună pentru femeile salariate din România! Cine va beneficia de bani în plus?

Veste bună pentru femeile din România
Veste bună pentru femeile din România[Sursa foto: shutterstock]

 


Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

“Să-mi dai și banii ăia care au rămas.” Mara Bănică, țepuită de un muncitor care îi renova noua locuință

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Top 5 tendințe de pantofi de toamnă pe care le vei vedea peste tot în acest sezon, potrivit stiliștilor

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies