Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului! Ce tip de vouchere vor fi acordate în România

Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului! Ce tip de vouchere vor fi acordate în România

În urmă cu puțin timp, Klaus Iohannis a semnat un decret important, care are legătură cu voucherele de vacanță. Iată despre ce este vorba!

Președintele României a semnat vineri, pe data de 17 martie 2023, decretul prin care schimbă și completează o OUG în privința oferirii voucherelor de vacanță pentru angajații din domeniul public. Cu alte cuvinte, toți vor intra în posesia unor tichete de vacanță.

„Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) nr.46/2017

pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță”, a transmis, vineri, Administrația Prezidențială.

Citește și: Anunț important privind vârsta de pensionare în România pentru femei! Ce hotărâre a luat Curtea Constituțională

Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Detalii despre decretul care vizează voucherele de vacanță

De asemenea, proiectul de lege are în vizor stabilirea acordării, în limita resurselor bugetare alocate cu această destinație de către instituțiile și autoritățile publice, a unei singure indemnizații de vacanță sau a unei singure prime de vacanță, după caz, sub formă de vouchere de 1450 de lei pentru un salariat. Mai mult decât atât, se prevede că angajatorul hotărăște când oferă voucherele de vacanță.

Proiectul respectiv a fost început de Guvernul Capitalei pe vremea când Mihai Tudose era premierul României, însă a fost aprobat de Camera Deputaților abia în februarie 2023, cu 257 de voturi PRO.

Maria Gabriela Horga, deputat în Parlamentul României și vicepreședinte al Comisiei de Buget, a susținut faptul că tichetele de valoare sunt beneficii extrasalariale, fie vorba despre tichete de masă, tichete cadou, tichete culturale, tichete de creșă sau tichete de vacanță.

Din spusele acesteia, este necesară introducerea posibilității emiterii cardurilor de valoare virtuale, lucru ce va avea un impact bun și asupra mediului care ne înconjoară prin reducerea producției de plastic.

„Am depus astăzi, împreună cu mai mulți colegi, un proiect de lege care reglementează posibilitatea acordării biletelor de valoare și în format virtual, nu doar electronic pe suport fizic. Tichetele de valoare reprezintă beneficii extrasalariale – tichete de masă, tichete cadou, tichete culturale, tichete de creșă și tichete de vacanță.

Este important ca biletele de valoare să fie atractive și pentru beneficiarii atrași de tehnologiile digitale, în special pentru tineri. Cardul virtual poate fi folosit prin instalarea pe un dispozitiv mobil, așa cum se întâmplă în prezent cu cardurile virtuale oferite de bănci. Vor putea fi utilizate mult mai ușor online, vor putea fi alimentate pentru diverse beneficii fără costuri și mult mai ușor, nu va mai fi nevoie sa fie distribuite sau ridicate de fiecare dată de către beneficiari.
Introducerea posibilității emiterii cardurilor de valoare virtuale va avea un impact pozitiv și asupra mediului înconjurător prin reducerea producției de plastic, reducerea resurselor utilizate în transportul cardurilor fizice, reducerea gazului cu efect de seră, pe tot parcursul ciclului de viață al produselor fizice, economisire semnificativă în etapele de de fabricare și distribuție Am prevăzut expres în proiect că suportul electronic este orice dispozitiv fizic sau instrument virtual care poate fi utilizat de deținătorul său pentru a efectua operațiuni cu aceste tichete. Legislația în vigoare prevede deja că tichetele de valoare se emit exclusiv pe suport electronic. Nu există prevederi exprese referitoare la înțelesul suportului electronic, dacă prin acesta se înțelege doar suportul material sau și cel virtual. De aceea am considerat că este necesar să reglementăm faptul că prin suport electronic se înțelege atât suportul material (card fizic), cât și suportul virtual (card virtual).

Emiterea biletelor de valoare pe suport electronic, material sau virtual, contribuie la transparența procesării plăților și la reducerea evaziunii fiscale. Potrivit unui raport OCDE din noiembrie 2021, “digitalizarea sistemului biletelor de valoare este critică pentru evoluția sa și poate avea multe beneficii”. Mai mult, digitalizarea conduce la reducerea erorilor și a fraudelor”, a scris ea pe contul ei de Facebook.

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Citește și: Viitoarele pensionare pot avea de suferit! Punctul de pensie urmează să fie modificat

Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului

[Sursa foto: Facebook]Citește și:

Femeile din România vor primi un ajutor în valoare de 900 de lei! Ce se poate face cu suma de bani

Viitoarele pensionare pot avea de suferit! Punctul de pensie urmează să fie modificat

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies