SADS-CoV: noul coronavirus care se transmite și prin animale! Cum ne poate afecta virusul?


Noua versiune a virusului care a pus stăpânire pe întreaga planetă a fost descoperită cu puțin timp în urmă. Noul virus, SADS-CoV se poate transmite de la animale la oameni.


In articol:

Care sunt animalele care ne pot infecta?

Porcii sunt noii posibili agenți de infectare, pentru care virusul este mortal. Conform cercetătorilor care au descoperit noul virus SADS-CoV, acesta provoacă decesul animalelor în proporție de 100% din situații.

Debutul virusului este unul familiar, întrucât acesta a fost răspândit tot prin intermediul liliecilor, exact ca în cazul virusului COVID-19. 

Citeste si: Anunțul îngrijorător al medicului Adrian Streinu- Cercel! "Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara"

Din punct de vedere al simptomatologiei din cazul porcilor, noua versiune a virusului  se manifestează prin gastroenterocolită acută, urmată de deces în absolut toate cazurile, cu precădere în cazul puilor de porc.

coronavirus porci
Noul tip de coronavirus poate fi transmis și de la porci.[Sursa foto: PixaBay]

Oamenii de știință spun că pot exista și efecte asupra omului

Deși până acum SADS-CoV, sau Swine Acute Hiarrhea Sindrom Coronavirus, nu a afectat nicio persoană, transmiterea acestuia s-a demonstrat a fi posibilă și către oameni, cu ajutorul oamenilor de știință de la Universitatea din Carolina de Nord.

Citeste si: Mare atenție, mămici! Ce simptome apar la copiii infectați cu virusul COVID-19? La ce trebuie să vă uitați

Profesorul Caitlin Edward s-a ocupat de coordonarea activității de cercetare care au demonstrat transmisibilitatea virusuluui între mamifere

În urma unor serii de teste, cercetătorii au descoperit că virusul poate infecta și celule umane. Celulele folosite în teste proveneau din plămâni, ficat, căi respiratorii și intestine.

Virusul aparține familiei alphacoronavirus. Prezența acestuia nu a mai fost înregistrată nicăieri în Europa încă din 1990, însă a circulat în Asia în tot acest timp.

În China a fost înregistrată chiar și o creștere a ratei de îmbolnăviri în anul 2016. 

Citeste si: Spitalul de boli infecțioase din Iași este aproape plin. Directorul stabilimentului a făcut declaraţii îngrijorătoare!


Abonează-te pe

Citește și:

Declarația pe proprie răspundere se întoarce printre noi! În ce situații vom fi nevoiți să o completăm?

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Boala cumplită pe care o poate provoca noul coronavirus!

Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!

Cum vor funcționa școlile din țară conform Ministerului Educației

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Roxana Nemeș și Călin Hagima s-au căsătorit! Mesajul neașteptat din partea Mellinei de la Survivor: „Soțul tău mi-a umplut...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri