Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!


Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!

O nouă regulă este obligatorie începând de astăzi. Măsura trebuie respectată de toți romanii. Este vorba despre purtarea măștii de protecție care devine obligatorie și pe stradă în capitală.

Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi! O nouă regulă este obligatorie începând de astăzi. Măsura trebuie respectată de toți romanii. Este vorba despre purtarea măștii de protecție care devine obligatorie și pe stradă în capitală.

Anunțul a fost făcut duminică de premierul României, Ludovic Orban. Premierul României Ludovic Orban a declarat duminică că se impune purtarea obligatorie a măștii inclusiv în spatii deschise, adică și pe stradă, acest aspect fiind valabil inclusiv pentru capitală.

Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!
Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!

Aceasta măsură a apărut în contextul în care capitala a depășit pragul ratei de infectare de 3 la mie. Se impune astfel purtarea măștii obligatorie și în spațiile deschise, nu doar în spatiile închise.

Declarația lui Ludovic Orban de duminica seara la B1TV, după ședință CMSU de luni de la ora 15:00 a fost următoarea: „Se vă institui purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise”.

În plus, s-a anunțat că se suspendă activitatea restaurantelor și a cafenelelor, dar și a cinematografelor și a teatrelor. Aceste măsuri sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, urmând apoi să se decidă dacă este necesară sau nu prelungirea măsurilor, în funcție de felul în care evoluează situația.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID vine de la o fabrică din Belgia. Când va fi scos la vânzare?

„La solicitarea mediului cultural și a HoReCa, noi am schimbat evaluarea inițială și am introdus pragul de 3 la mie. După 3 la mie se suspendă activitatea în instituțiile de cultură, teatre, cinematografe, dar și în restaurante, cafenele. Aceste măsuri au valabilitate 14 zile”, a menționat premierul Ludovic Orban

Un alt aspect de menționat este faptul că toate școlile au trecut în online. Copiii vor studia astfel de acasă, sistemul scolar din Romania rămânând în continuare incert, cu toate problemele aferente studiului de acasă.

Aceste măsuri noi sunt luate de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgenta în termen de cel mult 48 de ore. Luând în considerare faptul că anunțul a fost făcut duminică, noile reguli intră în vigoare începând de astăzi.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție!

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: 5 garnituri sănătoase pentru fripturile de porc

CITEȘTE: Cât timp se fierbe vița de vie. Beneficiile frunzelor de viță de vie

CITEȘTE: 10 măști pentru puncte negre pe care le poți face acasă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

26 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic. Află ce zodie primeşte o oprtunitatea de câştiga bani!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri