Boala cumplită pe care o poate provoca noul coronavirus!


Luând în considerare cazurile de îmbolnăviri din întreaga lume, experți din domeniu sunt aproape convinși că noul coronavirus poate provoca diabet în cazul persoanelor care nu au prezentat factori de risc anterior. Acest aspect a fost dovedit în mai multe cazuri din lume, dar experții în domeniu trebuie să realizeze mai multe cercetări pentru a se dovedi cu certitudine acest aspect.

Boala cumplită pe care o poate provoca noul coronavirus! Luând în considerare cazurile de îmbolnăviri din întreaga lume, experți din domeniu sunt aproape convinși că noul coronavirus poate provoca diabet în cazul persoanelor care nu au prezentat factori de risc anterior. Acest aspect a fost dovedit în mai multe cazuri din lume, dar experții în domeniu trebuie să realizeze mai multe cercetări pentru a se dovedi cu certitudine acest aspect.

Boala cumplită pe care o poate provoca noul coronavirus!
Boala cumplită pe care o poate provoca noul coronavirus!

Se speculează că noul coronavirus poate declanșa diabetul atât la adulți, cât și la copii care nu prezintă factori de risc tradiționali și se realizează cercetări cu privire la relația periculoasă dintre cele două afecțiuni.

Un caz care a făcut înconjurul lumii este cel al unui tânăr de 28 de ani din Statele Unite ale Americii care s-a infectat cu noul coronavirus în luna iunie, acesta prezentând simptome de febră și probleme de respirație și fiind testat pozitiv, neavand comorbidități. După recuperare, câteva săptămâni mai tărziu, acesta a avut o stare de slăbiciune și a început să vomite, ulterior leșinând în locuința sa. A fost transportat la un spital din apropiere și tratat la terapie intensivă. Diagnosticul pe care l-a primit a fost de diabet de tip 1. Medicii care l-au tratat i-au spus că diabetul a fost declanșat de noul coronavirus.

Citeste si: Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!

Acest caz, precum și alte cazuri similare din lume, reprezintă o sursă de îngrijorare cu privire la relația periculoasă dintre diabet și noul coronavirus, relație care este studiată de medici și cercetători din întreaga lume.

Mulți dintre experți sunt ferm convinși că noul coronavirus poate declanșa instalarea diabetului, chiar și la adulți și la copiii care nu prezintă factori de risc tradiționali. Este cunoscut deja că oamenii care au diabet prezintă riscuri mai ridicate să dezvolte o formă mai gravă a Covid și chiar să își piardă viața din acest motiv.


Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinul anti-COVID vine de la o fabrică din Belgia. Când va fi scos la vânzare?

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Pacienții COVID, tratați pe holuri la Institutul "Matei Balș" din București!

Bianca de la "Puterea Dragostei", în doliu! Pe cine a pierdut fosta concurentă?!

Sfatul zilei de astăzi, joi 26 noiembrie 2020. Peștii își deschid inima

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 26 noiembrie 2020. Nativii zodiei Balanță sunt într-o etapă foarte bună a vieții lor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri