Declarația pe proprie răspundere se întoarce printre noi! În ce situații vom fi nevoiți să o completăm?


Declarația pe propria răspundere, obligatorie în aeroport

Declarația pe propria răspundere este doar una dintre noile măsuri luate în România, în privința creșterii îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu noul virus. 


In articol:

Din cauza perioadei dificile prin care trece țara noastră din cauza coronavirusului, au fost instaurate noi măsuri de siguranță. Unele dintre ele ne sunt deja familiare încă de la debutul pandemiei, cum ar fi vestita declarație pe propria răspundere, pe care cetățenii au ajuns să o deteste într-un timp record. 

Citeste si: Cum vor funcționa școlile din țară conform Ministerului Educației

Capitala se află într-un stadiu critic din punct de vedere epidemiologic, fapt ce a rezultat la punerea în practică a scenariului roșu. Conform acestuia, localnicii vor fi nevoiți să poarte masca de protecție peste tot, inclusiv în spațiile libere. De asemenea, sălile de jocuri de noroc, cazinourile, școlile, cinematografele și spațiile interioare ale cafenelelor și restaurantelor vor fi închise timp de două săptămâni, cu posibilitatea ca acest termen să fie prelungit în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Când va trebui să completăm declarația?

O altă restricție importantă se adresează Aeroportului „Henri Coandă”, unde cunoscuta declarație pe propria răspundere a devenit obligatorie. Această nouă obligație este adresată persoanelor care se întorc în România, cărora li se cere această declarație cu scopul de a ușura determinarea procedurii adecvate în cazul fiecărui călător. În funcție de zona din care se întorc, oamenii vor fi plasați în autoizolare, carantinați în instituții speciale sau chiar spitalizați. 

Citeste si: Raed Arafat, apel neașteptat către români: „Să nu mai apeleze la 112 pentru a fi testați”

Procedura nu este una deloc dificilă și nu ar trebui să reprezinte un stres suplimentar pentru nimeni. Declarația poate fi completată din timp chiar și în mediul online, urmând să fie prezentată la sosirea în aeroport. 

Pentru a accesa formularul online, faceți click AICI.

Mesajul cu privire la situația alarmantă din București

Întrucât Capitala a depășit ponderea de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, autoritățile au fost nevoite să pună în aplicare scenariul roșu. Pe data de 20 octombrie, toți bucureștenii au primit numeroase mesaje Ro-Alert cu privire la măsurile luate:

Citeste si: S-a stabilit oficial locul în care te poți infecta cel mai rapid cu Covid!

„Atenţie! În municipiul Bucureşti nivelul de răspândire a noului coronavirus (Covid-19) este ridicat- peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spaţiile deschise şi în cele închise! ŞCOLILE îşi vor desfăşura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor,cinematografelor, sălilor de spectacole şi sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viaţa dvs. sau a celor din jur” este mesajul care i-a îngrijorat pe cei din Capitală.


Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinul anti-COVID vine de la o fabrică din Belgia. Când va fi scos la vânzare?

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Stadionul Național din Varșovia, transformat in spital COVID! Când va fi gata?

Cum vor funcționa școlile după cele 14 zile? Ludovic Orban vine cu răspunsuri

Jorge își plânge tatăl: ”Tata a făcut atac cerebral."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Peste 200 de localități din România au intrat în scenariul roșu! Ce restricții vor fi impuse

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri