Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!


Rulada de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă

de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de ruladă de bezea cu crem ă mătăsoasă și fructe de pădure

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 50 minute

Timp total  – o oră și 20 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – ruladă de bezea cu crem ă mătăsoasă și fructe de pădure

Ingrediente pentru ruladă de bezea

  • 5 albușuri de ou
  • sare
  • 250 g zahăr pudră
  • amidon de porumb
  • fulgi de migdale

Ingrediente pentru crem ă

  • 300 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • zahăr granulat
  • esență de vanilie
  • 150 g căpșune
  • 100 g zmeură

Ingrediente pentru decor

  • căpșune
  • zmeură
  • afine

reteta de rulada de bezea

Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de brioșe de ciocolată și fructe de pădure. Au un gust incredibil, perfecte pentru micul dejun sau desert!

Mod de preparare - ruladă de bezea cu crem ă mătăsoasă și fructe de pădure

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari. În acesta vom începe prin a adăuga 5 albușuri de ou, un praf de sare, iar cu ajutorul unui mixer, vom amesteca acest conținut, până vom obține o cremă albă și spumoasă. Abia mai apoi, în timp ce continuăm să amestecăm cu mixerul, cu ajutorul unei linguri, vom adăuga treptat, 250 de grame de zahăr pudră. Mixăm apoi timp de aproximativ 5 minute, până când vom obține un amestec lucios și de o consistență mai groasă. Astfel, vom știi că este momentul potrivit pentru a adăuga o lingură de amidon de porumb.

Pasul 2.  Între timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 150 de grade Celsius.

Pasul 3.  Compoziția se transferă într-un poș sau într-o pungă, iar pe o tavă în care am așezat hârtie de copt, vom întinde bezeaua de la un capăt la altul, până când toată tava se va umple cu straturi lungi de bezea. Înainte de a se introduce la cuptor, se pot presăra (opțional) câțiva fulgi de migdale.

Pasul 4.  A venit timpul să introducem tava în cuptor, timp de aproximativ 45 de minute, însă vom reduce cuptorul la o temperatură de 130 de grade Celsius.

cea mai simpla reteta de rulada de bezea

Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Care sunt beneficiile dovleacului. „Are foarte mult betacaroten care stimulează sănătatea pielii”

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom scoate din cuptor tava și o vom acoperi cu hârtie de copt și un prosop. Întoarcem tava și o lăsăm deoparte, astfel încât vom rămâne cu blatul nostru de ruladă, format din bezea. Îndepărtam cu grijă hârtia de copt de pe aceasta și o lăsăm să se răcească complet.

Pasul 6.  În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei noastre delicioase. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 300 de mililitri de smântână lichidă pentru frișcă, o lingură de zahăr granulat, o esență de vanilie, iar cu ajutorul mixerului vom amesteca ingredientele noastre, până vom obține o frișcă delicioasă.

Pasul 7.  Cu ajutorul unei spatule, vom întinde frișca pe bezeaua noastră care deja s-a răcit. Atenție însă! Este nevoie să mai păstrăm puțină și pentru decor. După ce am întins bine de tot frișca, vom adăuga și 150 de grame de căpșune tăiate mărunt, 100 de grame de zmeură tăiată în jumătate, iar apoi vom începe să rulăm rulada noastră, ajutându-ne de hârtie de copt pe care am așezat-o sub ruladă. Încercăm să rulăm cât mai strâns cu putință.

Pasul 8.  Rulada de bezea se poate orna cu frișca pe care am păstrat-o anterior și cu câteva bucățele de fructe (după preferințe) printre care se află și căpșune, zmeură și afine și este gata!

Rulada de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure este gata și se poate servi. Poftă bună!

rulada de bezea

Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure

[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți


Abonează-te pe

Citește și:

Totul despre smochine! O sursă efecientă de energie: „Se pot combina la gustarea de dimineață”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Rețetă de brioșe de ciocolată și fructe de pădure. Au un gust incredibil, perfecte pentru micul dejun sau desert!

Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri